29 / 03 / 2024

Aydın Nazkent 2. etap konut teslimleri yapıldı!

Aydın Nazkent 2. etap konut teslimleri yapıldı!

Aydın Nazilli Belediyesinin mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşlar için ikinci toplu konut projesi olan 162 dairelik NAZKENT 2. Etap konutlarının anahtarları düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi...




Aydın Nazilli Belediyesinin ikinci toplu konut projesi olan 162 dairelik NAZKENT 2. Etap konutlarının anahtarları düzenlenen tören ile sahiplerine teslim edildi.


Nazilli Belediyesinin mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların, uygun ödeme koşulları ile konut sahibi olmalarına yönelik NAZKENT-1 projesi ile yaptığı 64 konutun ardından gelen talep ve istek üzerine 162 konutluk NAZKENT-2 projesini hayata geçirmişti. NAZKENT-2 konutları için başvuruların tamamlanmasının ardından 2011 yılı Kasım ayında temeli atılan 162 dairenin Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile de daire sahipleri dairelerini belirlemişti. 100 metrekare alana sahip 3+1 odalardan oluşun ve kişilere 64.500 TL ye mal olan dairelerin anahtarları sahiplerine teslim edildi.


Anahtar teslim töreninde konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Kim ne derse desin biz verdiğimiz tüm sözlerimizi yerine getirdiğimiz gibi vatandaşlarımıza Belediye olarak konut yapma sözümüzü de yerine getirmiş bulunuyoruz. Bu günde bunun sevincini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.


Nazilli’ye hizmet vermeye talip olduğunda vatandaşların krize inat ev sahibi olmaları için ellerinden gelen ne varsa yapacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Haluk Alıcık; “NAZKENT projemizin ilkinde 6 ay gibi kısa bir süreçte 54 milyara ev sahibi olan vatandaşlarımızı görenler bizim bu işi yapabileceğimize inandı. Sizler de inandınız ve bu gün evlerinizin anahtarlarını teslim aldınız. Bu süreç içinde biz NAZKENT konutlarının 4. Etabına başlayarak tamamlama aşamasına getirdik. Bana soruyorlar Nazilli’ye  TOKİ  neden gelmiyor diye. Ancak bu meselenin bizimle bir ilgisi yok. TOKİ isterse Nazilli’nin her yerinde konutlar yapabilir. Bizim bunu engelleme gibi bir lüksümüz olamaz. Ancak ben iddia ediyorum bu gün Nazilli Belediyesinin yaptığı toplu konutlar TOKİ’ninkilerden daha ucuz ve daha kullanışlıdır. Biz tolu konutlara başlarken vatandaşın ev sahibi olmasının yanında Nazillili esnafımızın da kazanmasını da istedik. Nazillili esnafımızdan daha ucuza, daha kaliteli malzeme sağladık. Sizler adına bu konutların yapımını yüklenen müteahhitlerimize ve esnafımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bize güvendiğiniz için sizlere de ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Bu güvene istinaden Nazilli’de en az 5 tane daha toplu konutun yapılacağının müjdesini verirken sözünü de veriyorum” dedi.



Milliyet


Geri Dön