24 / 04 / 2024

Aydın sokakları göle döndü!

Aydın sokakları göle döndü!

Aydın’ın Efeler ilçesinde aniden başlayan gök gürültülü sağanak sağış ve dolu, sokakları göle çevirdi. Bazı mahallelerde evleri ve iş yerlerini su basarken, araçlar yolda kaldı.




Aydın’ın Efeler ilçesinde saat 16.00 sıralarında dolu ile karışık yağmaya başlayan sağanak yağış, yaklaşık 1 saat etkisini sürdürdü. Hayatı olumsuz etkileyen yağış nedeniyle kentin ana güzergahlarındaki cadde ve sokaklar göle döndü. Yağmura pazarda yakalanan vatandaşlar, ıslanmamak için sağa sola kaçıştı.

Lögarlar yağmur sularını çekmekte yetersiz kalınca birçok araç biriken yağmur sularında mahsur kaldı.


Şiddetli yağış nedeniyle kentin bazı mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, su birikintisi oluşan yollar ve selden etkilenen evlere kısa sürede müdahale etti. Belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da, suları tahliye edebilmek için büyük çaba harcadı. Şiddetli yağış nedeniyle, onlarca maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Aşırı yağışın etkisini kaybetmesinin ardından, cadde ve sokaklardaki trafik akışı normale döndü.


GÜVENLİKÇİLER BASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI


Bu arada, Doğu Gazi Bulvarı üzerinde oluşan su baskını ve selde mahsur kalan araçları görüntülemeye çalışan basın mensupları, Forum Aydın Alışveriş Merkezi’nde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaştı. Gazetecilerin görüntü almasını engellemek isteyen özel güvenlikçilerle, basın mensupları arasında kısa süreli tartışma yaşandı.



Hürriyet Yerel





Geri Dön