26 / 04 / 2024

Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu Binası'nın temeli atıldı!

Aydın Sosyal Güvenlik Kurumu Binası'nın temeli atıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü’nün 15 milyon 650 bin TL’ye mal olacak olan yeni hizmet binasının temeli düzenlenen tören ile atıldı. Düzenlenen törene, Aydın Valisi Erol Ayyıldız da katıldı...




Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü’nün 15 milyon 650 bin TL’ye mal olacak olan yeni hizmet binasının temeli düzenlenen tören ile atıldı.


Düzenlenen törene, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Ali Gültekin Kılınç, SGK İnşaat ve emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı ile kamu kurum, SGK Aydın İl Müdürü Rıfat Kocaoğlu ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan SGK Aydın İl Müdürü Rıfat Kocaoğlu, "Vatadaşlarımızın il müdürlüğümüz ve sosyal güvenlik merkez müdürlüklerimizden, hizmet almalarındaki memnuniyetleri bizim için büyük önem arz etmektedir. Bunun bilincinde olarak il müdürlüğümüzde bürokrasinin azaltılması, işlemlerin basitleştirilmesine yönelik aldığımız tedbirler ve uygulamaya koyduğumuz yeni projeler vatandaşlarımız iş ve işlemlerini kolaylaştırdı ve projeleri günün değişen şartlarına uyarlayarak hizmet kalitesinin arttırılmasına büyük önem veriyoruz. 1958 yılında Hastane binası olarak inşa edilmiş olan ve şu an 1 milyon 20 bin 950 vatandaşımıza hizmet veren 56 yıllık hizmet binamız, artık ihtiyaçlarımıza cevap veremez hale geldi. Yapılan uzun araştırmalar ve çalışmalar neticesinde il müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının yeri belirlendi. Aydın 18 ay gibi kısa bir süre sonra uluslararası standartlarda yeni bir il müdürlüğüne sahip olacaktır" dedi.


"2016’DA HİZMETE GİRECEK"

İl Müdürlüğü inşaatı hakkında bilgiler veren Kocaoğlu, "TOKİ Başkanlığı’nın 3 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilen ihalesi sonucunda Aydın SGK İl Müdürlüğü yeni hizmet binası ile, alt yapı ve çevre düzenleme inşaatı Aydınlı bir firmaya 15 milyon 650 bin artı KDV sözleşme bedeli ile verilmiş ve yer teslimi 3 Eylül 2014 tarihinde gerçekleşmiştir. İşin süresi 550 gün olarak belirlenmiş olup, 2016 yılı ilkç çeyreğinde yapımı tamamlanarak hizmete girmesi planlanmaktadır. Binamız 5 katlı olarak inşa edilecek olup, modern toplantı ve konferans salonları, akıllı ısıtma ve soğutma sistemleri ile Aydın halkına kaliteli hizmet verecektir" diye konuştu.


"2 YIL GECİKTİ"

Kocaoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, Aydın’a yapılacak olan SGK il Müdürlüğü binasının 2 yıl geciktiğini belirterek, "İnşaatı başlatacağımız alan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir arsaydı. SGK ile trampa yapılacaktı. Fakat arsanın imarda ticari alan olarak kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Bu ticari alanı değiştirebilmek için imar değişikliği yapılması gerekiyordu. Belediye’nin içerisinde bu iş için 2 yıl boyunca bu imar değişikliği için uğraşıldı. Belediye yetkileri 2 yıl boyunca bu değişikliği yapmayınca bizler, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yetkileri bu işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na taşıdık. Orada bu imar değişikliği gerçekleştirildi ama yıllar geçti. Gecikme olmasaydı binamız şu anda burada hizmet veriyor olacaktı" ifadelerini kullandı.


"KAMUDAKİ BU TÜR YATIRIMLAR VATANDAŞLARIMIZA KOLAYLIK SAĞLIYOR"

Kamudaki yatırımların vatandaşlara kolaylık sağladığını kaydeden Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise, "Son yasal düzenlemelerle 3 yasal sosyal güvenlik kurumunun tek çatı altında birleştirilmesiyle oluşan Sosyal Güvenlik Kurumu, toplumuzun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren, sağlık ve güvenlik alanında duyarlı, bunun yanında da vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla donanmış, dayanışma ve uzlaşmaya önem veren yapısıyla vatandaşlarımıza hayati önemde hizmetlerde bulunmaktadır. Aydın ilimizde de Sosyal Güvenlik Kurumu kurumsal yapısına uygun olarak kaliteli, adil, kolay erişilebilir, insan odaklı hizmet vermeye gayret göstermektedir. Bu hizmetlerin daha iyi yapılabilmesi için daha iyi fiziki koşullarda halkımıza hizmet verilmesi önemli bir konudur Kamudaki bu tür yatırımlar vatandaşımıza büyük kolaylıklar sağlarken, o kurumda çalışan personele de rahat bir çalışma ortamı sunmaktadır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın il Müftüsü Ömer Kocaoğul öncülüğünde edilen dualar eşliğinde Aydın Protokolü yeni SGK Aydın İl Müdürlüğü’nün temelini attılar.



Milliyet


Geri Dön