20 / 04 / 2024

Aydın Tekstil’in 177 dönümlük arazisi kamulaştırılıyor!

Aydın Tekstil’in 177 dönümlük arazisi kamulaştırılıyor!

Aydın Tekstil'in 177 dönümlük arazisi, 76 milyon lira bedelle Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce kamulaştırılacak. İçerisinde tescilli bine yakın ağaç ve binaların bulunduğu 177 dönümlük arazi, 2004'ten bu yana atıl durumda bekliyordu.



Aydın Tekstil'in 177 dönümlük arazisi, 76 milyon lira bedelle Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce kamulaştırılacak. Merhum Başbakan Adnan Menderes'in girişimiyle 1954 yılında açılan Aydın Tekstil Fabrikası, kuruluşunun 50'nci yılında kapanmıştı. İçerisinde tescilli bine yakın ağaç ve binaların bulunduğu 177 dönümlük arazi, 2004'ten bu yana atıl durumda bekliyordu. Bakımsızlık nedeniyle sürekli yangınların çıktığı Aydın Tekstil alanını, yüzde 99.9 hissesine sahip olan Tariş Pamuk Birliği'nden satın almak isteyen Aydın Belediyesi, teklif ettiği fiyatta anlaşılamayınca kamulaştırma kararı almıştı. Aydın İdare Mahkemesi'nde 6 buçuk yıl süren incelemenin ardından kamulaştırma kararı verildi. 


"Beton yığını olmayacak" 


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Bu alanın beton yığınına dönmesini istemiyorum. Çünkü kentin ortasında nefes alabileceğimiz başka yok. Burası yeşil alan olacak. İnsanların çay içeceği yerler de olacak. Fabrika binasını fuar alanı yapacağız. Görev süremde tüm işlemleri tamamlayıp alanı Aydın halkına kazandıracağım" dedi. 


Yeni Asır




Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kent adına 6 yıldır sürdürdüğü mücadeleyi sonuçlandırdı. Topuklu Efe, 177 dönümlük Aydın Tekstil Fabrikası alanını kamulaştırarak Aydınlıların hizmetine açıyor. Aydın Tekstil alanına ne yapılacağına vatandaşa soracaklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapacağımıza anket ve oylama sonucunda Aydınlılar karar verecek” dedi. İlk günden itibaren Aydın Tekstil alanının beton yığınına dönüşmemesi için mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “ Bu alan içerisinde tescilli ağaçlarımız ve binalarımız yer alıyor. Ağaçlarımızı muhafaza ederek, binalara restore edeceğiz. Buraya ne yapacağımıza Aydınlılar karar verecek. Kentin belli noktalarına sandık koyarken, sosyal medya üzerinden de vatandaşlarımızın görüşlerini alacağız. 17 ilçede yapacağımız ankete vatandaşlarımızın geniş bir katılım göstereceğini düşünüyorum.177 dönümlük yeşil alan ve Aydın halkının spor ve piknik yapabileceği, nefes alabileceği alanlar yaratmak hedefimiz” diye konuştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın tek akciğerinin Aydın Tekstil alanı olduğunun altını çizerek, beton yığınına dönüşmesine asla izin vermeyeceklerini önemle vurguladı.



Milliyet


Geri Dön