20 / 04 / 2024

Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu!

Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu!

Türkiye genelinde yürütülen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu.



Türkiye genelinde yürütülen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu. SGK İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman, iş sağlığı ve güvenliği alanında başlatılan milli seferberlik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karaman, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında bu seferberliğin ilk periyodunun istihdam seferberliği olarak başladığını ve 81 ilin tamamının ziyaret edilerek sosyal taraflarla ile vatandaşlarla bir araya gelindiğini sözlerine ekledi. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iş sağlığı ve güvenliğinin eğitime aktarılması sürecinde mesleki eğitimin öneminin yanında okul öncesinden başlayarak tüm iş yaşamını içine alan yaşam boyu öğrenmeyi hedeflediğini aktaran Kahraman, yaşamın her safhasında özellikle de iş yerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesinin amaçlandığını dile getirdi. 


Milliyet 


Geri Dön