28 / 03 / 2024

Aynalı Kavak Çarşısı Yenileme projesine başlandı!

 Aynalı Kavak Çarşısı Yenileme projesine başlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun daha önce müjdesini verdiği Aynalı Kavak Çarşısı Yenileme Projesinde çalışmalar başladı. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar bölgedeki eski zeminin yenileneceğini açıkladı...



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun daha önce müjdesini verdiği Aynalı Kavak Çarşısı Yenileme Projesi’nde çalışmalar başladı.

Bölgedeki eski zeminin yenileneceğini açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şehrimizin tarihi sembollerinden olan çarşımızda bölge esnafımızın isteği üzerine yenileme çalışmalarına başladık. Çarşı zemininde yer alan eski parke taşlarının söküm çalışmaları sürüyor” diye konuştu.

Zemin kaldırma çalışmalarının ardından bölgeye yağmursuyu hattı döşeneceğini de açıklamalarına ekleyen Oktar, “Kısa süre içerisinde eski zemini kaldırmış olacağız. Ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaremiz tarafından bölgeye yağmursuyu hattı döşenecek. Bu çalışmanın tamamlanması ile de Aynalı Kavak Çarşısı döküm taşlardan oluşacak yeni zeminine kavuşacak. Yapılacak çevre düzenlemeleriyle bölge daha güzel bir görünüme kavuşacak. Projemizi kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Şehrimiz ve bölge esnafı adına hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Milliyet


Geri Dön