29 / 03 / 2024

Aytun Çıray Alsancak Stadı için mücadele çağrısı yaptı!

Aytun Çıray Alsancak Stadı için mücadele çağrısı yaptı!

Alsancak Stadı’nın yıllık sözleşmelerle Altay Spor Kulübü’ne kiralandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Bu stadın iki yıl önce yıkılıp TOKİ’ye devredilmesi kararı alınmıştı" dedi



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  İzmir  Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir’in simgelerinden biri olan Alsancak Stadı’nın 2014-2015 sezonunda futbol karşılaşmalarına kapatıldığını belirterek, “Bu stadımızın yıkılarak, yerine AVM ya da benzeri bir rant kapısı açılmasına izin vermemeliyiz. Alsancak stadını korumak, onarmak ortak mücadelemiz olmalı. İzmirlilerin milletvekiliyim diyen herkes, tüm partilerin İzmir milletvekilleri Alsancak Stadı için birlik olmalı” dedi.


Rant kapısı mı yapacaksınız?


CHP’li Aytun Çıray, yazılı bir açıklama yaparak, İzmir’deki Alsancak Stadı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Stadın, İzmir Spor Güvenlik Kurulu uzmanlarının, “Can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı” yönündeki raporu üzerine kapatıldığını hatırlatan Çıray, “Stadın yeniden güçlendirilmesi ekonomik olmayacakmış. İşte bu yaklaşım, stadın yıkılıp yerine bir rant kapısı dikileceğinin en önemli işaretidir” dedi.


Çıray, şöyle devam etti: Sporda siyaset ve rant


“Alsancak Stadı’nın müsabakalar açısından ve özellikle seyircilerin güvenliği açısından bir risk doğurduğu doğru olabilir. Ancak bunun için İzmir’in simgesi haline gelen ve çok güzel bir lokasyonda bulunan stadın yıkılması gerekir mi? Neden yıkılıyor? Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu stadı yeniden restore edebilir. Milletimizin değer yargılarıyla ve kolektif hafızasıyla bu savaşın anlamı ne?”


Alsancak Stadı’nın yıllık sözleşmelerle Altay Spor Kulübü’ne kiralandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Bu stadın iki yıl önce yıkılıp TOKİ’ye devredilmesi kararı alınmıştı. Ancak tepkiler üzerine vazgeçilmişti. Belli ki, şimdi bir kere daha denemek istiyorlar” görüşünü ifade etti. Çıray, yazılı açıklamasına şu sözlerle devam etti:


Vekillere dayanışma


“Depreme dayanıklılık testinden geçmemiş. Bu yönde bir rapor hazırlanmış. Olabilir. Güçlendirin, hatta yıkıp yeniden restore edin. “Ekonomik olmaz” anlayışı ile yerine yeni projeler, yeni binalar dikmek yerine, İzmir halkının gözbebeği olan bu stadı koruyun. Temeli çürük yüksek binaların ve yapıların olduğu bir kompleksten bahsetmiyoruz. Burası dikey değil yatay bir yapılaşma. Dolayısıyla bu stad yeniden güçlendirilebilir. İzmir Milletvekilleri olarak bu konuyu Meclis’te sürekli gündemde tutmalıyız. ve güzelim stadımızın yıkılmasına izin vermemeliyiz. İzmirli sporseverlerin anılarından bir AVM yapmayın.”




Yenigün




Geri Dön