19 / 04 / 2024

Ayvalık Belediyesi Armutçuk Pazarı çevresini düzenliyor!

Ayvalık Belediyesi Armutçuk Pazarı çevresini düzenliyor!

Ayvalık Belediyesi kent estetiğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ayvalık Belediyesi, Armutçuk pazarı olarak da bilinen Ali Çetinkaya Mahallesindeki Pazar günleri kurulan Pazar alanında yeni düzenlemeler yapıyor.



Ayvalık Belediyesi kent estetiğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kente estetik bir görünüm kazandırırken insanların yaşam kalitesini de göz önünde bulunduran Ayvalık Belediyesi, Armutçuk pazarı olarak da bilinen Ali Çetinkaya Mahallesindeki Pazar günleri kurulan Pazar alanında yeni düzenlemeler yapıyor.


Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, projenin uygulanacağı Ali Çetinkaya Mahallesi Pazar pazaryerinde incelemelerde bulundu.


Hazırlanan projede pazaryerinin girişinde bulunan ve trafiğin aksamasına neden olan TAG kaldırılacak. Ayrıca girişin sol tarafında bulunan ağaçlık alanda da düzenleme yapılarak zeminine kilit parke taş döşenerek ağaçlara dokunulmadan pazara gelenlerin araçları için otopark yapılacak. Bunun yanında ağaçlık alana vatandaşların oturabilecekleri bankların da yerleştirileceği projede pazaryerinin yanındaki boş alanda yeşil alan ve çocuk oyun gurupları konulması planlanıyor.


Pazaryerinin şu anki giriş yolu ise direk trafik ışıklarının yer aldığı Cunda Adası kavşağına bağlanacak. Burada trafik tek yöne dönüştürülecek ve pazara alışverişe gelen vatandaşlar araçlarıyla üst taraftan girecek, alt yoldan da çıkış yapacak.



Hürriyet Yerel





Geri Dön