25 / 04 / 2024

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi 25 Şubat'a ertelendi!

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi 25 Şubat'a ertelendi!

Balıkesir'de, Ayvalık Tabiat Parkı içerisindeki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının 20 yıllığına kiralanması için gerçekleştirilmesi beklenilen ihale 25 Şubat'a ertelendi...



Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Ayvalık Tabiat Parkı içerisindeki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının kiralanması ihalesi ertelendi.

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre; Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının 20 yıllığına kiralanması ihalesi ertelendi.

Ayvalık halkı ise Cunda kıyılarına, kafeterya, restoran, mescit gibi günübirlik kullanım alanlarının inşa edilmesini amaçlayan ihalenin iptal edilmesini istiyor. Ayvalık Tabiat Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasında 16 bin imza toplanırken, platformdan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi 25 Şubat a ertelendi!

“Kıyılarımıza, doğamıza, tabiat parkımıza aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Erteleme değil, tabiat parkındaki günübirlik alan ihalesinin iptalini istiyoruz. Söz konusu projesinin içeriğinde plaj voleybol sahası, yürüyüş sahaları, kafetarya, restaurantlar planlanıyor. Ancak ihaleye çıkartılan bölge dar bir kıyı şeridi ve Ayvalık halkının rahatça, ücretsiz kullandığı plajlar. Anayasa’nın 43. maddesi ile Kıyı kanunu ve bağlı yönetmeliklerde kıyı alanlarının kamuya ait olduğunu, bu alanlarda mülkiyet oluşturulamayacağını ve herkesin serbestçe kullanımına açık olması gerektiği belirtilir. Ayvalık Halkı’nın nefes alabildiği, denize rahatça girebildiği nadir alanlardan biri olan Pınarboğazı (Ortunç yanı) ve Dalyan (Adakamping yanı) kıyıları ve koyların tel örgülerle çevrilmeden, giriş ücreti alınmadan halkın kullanımına bırakılmasını; Kıyılarımızın ve ayrılmaz parçası olan doğamızın, hepimizin ortak varlığı olduğu unutulmadan korunmasını istiyoruz.”

Ayvalık Tabiat Parkı imara mı açılıyor?


Geri Dön