25 / 04 / 2024

Ayvalık'a 100 milyon liralık hastane yapılacak!

Ayvalık'a 100 milyon liralık hastane yapılacak!

Ayvalık Belediyesi tarafından Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bölgede 100 milyon TL'ye özel bir hastane kurulacağını söyledi.



Ayvalık Belediyesi tarafından Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçeye Körfez Tarım ve Hayvancılık A.Ş. tarafından A Grubu Cerrahi Merkezi olarak adlandırılan bir hastane binası yapılacağını söyledi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Gençer, kanunun, belediye arsalarının turizm ya da sağlık alanı olması durumunda, meclis kararıyla gelecek olan talebi kabul edip, bağlı bulunulan bakanlıktan izin alıp tahsis yapma yetkisi verdiğini söyledi. 

Başkan Gençer, “Kipa bölgesinde belediyemize ait 10 bin metrekare arazi var. İmar planında sağlık ve sosyal tesis alanı olarak ayrılan bir taşınmaz. Biz de göreve geldiğimizden beri Ayvalık’a bir hastane kazandırmak için çalıştık. Çalışmalarımız sonucunu verdi. 2 ay önce Edremit’teki Körfez Hastanesi, Ayvalık’a bir hastane yapmak istediklerini belirtti” açıklamasında bulundu.

100 milyon liralık yatırım

100 milyon liralık yatırımın hayata geçirileceğini vurgulayan Gençer, “Ayvalık ve Gömeç, hastalarının yüzde 35’ini Edremit’teki Körfez Hastanesi’ne yolluyordu. Bu hastanenin diğer zincir hastanelerden farkı şu, sosyal güvenlik şemsiyesi altında olan tüm hastalara bakıyor. Sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunan tüm emeklileri, memurlarına hizmet edecek. Bu da bizim için önemli. Körfez Hastanesi, çok çeşitli görüntüleme cihazları ve laboratuvar hizmetleri 100 milyon liralık bir yatırım yapacaklar Ayvalık’a. Yapabilirlerse Özel Tıp Fakültesi’ne çevirme projeleri de var. Ayvalık’ın bir eksikliği giderilecek.” dedi.

Yeni hastane binasında acil servis, diş hastalıkları tedavisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, genel cerrahi, göz hastalıkları, üroloji, çocuk hastalıkları ve tedavisi, iç hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, kadın hastalıkları ve doğum, kardiyoloji, kulak burun ve boğaz hastalıkları ile beyin ve sinir cerrahi poliklinikleri, 2 adet ameliyathane, 1 adet cerrahi müdahale odası, 2 adet doğumhane, yoğun bakım yatakları görüntüleme ünitesi, laboratuvar hizmetleri, yataklı sağlık hizmetleri için bölümler yer alacak.


Geri Dön