19 / 04 / 2024

Ayvalık'ta OSB heyecanı!

Ayvalık'ta OSB heyecanı!

Ayvalık'ın Altınova Mahallesi’nde kurulacak olan Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için engel kalmadı. 1 ay sonra resmiyet kazanması beklenen proje heyecan yarattı.



Ayvalık'ın Altınova Mahallesi’nde kurulacak olan Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için engel kalmadı. 1 ay sonra Altınova Gıda ve Gıda İhtisas İşlemeleri Organize Sanayi Bölgesi resmiyet kazanacak.


Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in girişimleri ile Altınova Mahallesinde Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yürütülen çalışmalar kapsamında toplamda 8 bakanlık, Balıkesir Valiliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden oluşan 25 kişilik yer seçim komisyonu ilçeye gelerek gerekli inceleme ve araştırmalarda bulundular.


Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bir yıllık çalışmanın sonunda tüm engellerin aşılarak son aşamaya gelindiğini belirterek 1 ay sonra Altınova Gıda ve Gıda İhtisas İşlemeleri Organize Sanayi Bölgesinin resmiyet kazanacağını söyledi.


Başkan Gençer, “Altınova’da kurulacak olan Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ilçemizde büyük bir istihdam yaratarak işsiz gençlerimize iş kapısı olacak. Altınova’mızın bereketli topraklarında yetişecek olan ürünler işlenerek, ile ekonomimize de büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Gençer, Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bu güne kadar çaba sarf eden ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Koordinatörlüğünde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli emlak Genel Müdürlüğü, Balıkesir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yer seçimi komisyonu ilk olarak Kırlangıç tesislerinde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve OSB ekibi ile toplantı yaptı.


Komisyon üyeleri daha sonra Altınova Mahallesinde Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması planlanan arazide incelemelerde bulundu. Çalışmalarını tamamlayan 25 kişilik komisyon Ayvalık’ta gıda ve gıda ihtisas işleme organize sanayi bölgesi kurulması için en önemli eşik aşılmış oldu 1 aylık süre sonunda Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi resmiyet kazanacak.


Milliyet Yerel




Geri Dön