19 / 04 / 2024

Ayvansaray Millenium Golden Horn Hotel için imzalar atıldı!

Ayvansaray Millenium Golden Horn Hotel için imzalar atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen Ayvansaray Türk Mahallesi'nde hizmet verecek otel için iş birliği anlaşması imzalandı.Başkan Demir, "Burası tasarımcıların, İstanbulluların uğramak istediği önemli bir yer olacak" dedi.



İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen Ayvansaray Türk Mahallesi'nde hizmet verecek Millenium Golden Horn Hotel için Millenium & Copthorne Hotel Grubu ile Altın İstanbul AŞ arasında iş birliği anlaşması imzalandı.


Fatih Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Demir, yenileme çalışmaları devam eden Ayvansaray Türk Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende, yenileme projesinin kentsel dönüşümün özel örneklerinden birini teşkil ettiğini söyledi.


Bölgenin İstanbul için önemli bir turizm noktası olduğunu belirten Demir, "Bölgenin önemli fonksiyonlarından birini bu otel karşılayacak. Bu işbirliği son derece önemli, gurur kaynağımız." dedi. 


Proje kapsamında 15 evi restore ettiklerini aktaran Demir, uluslararası bir kuruluşun otel için Ayvansaray Türk Mahallesi'ni seçmesinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.


İş birliğinin önemini vurgulayan Demir, "8 bin 500 yıllık tarihiyle ve hemen yanı başında Bizans surlarının bulunduğu yegane yer de burası. Burası turizmle birlikte adeta bir sanat merkezi, tasarımcıların, İstanbulluların uğramak istediği önemli bir yer olacak." ifadelerini kullandı.


Millenium & Copthorne Hotel Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Francois Kassab da Türkiye pazarına İstanbul'da prestijli bir otel projesiyle girdiklerini söyledi. 


Şirketlerinin 125 otelde 35 bin oda ile hizmet veren uluslararası bir kuruluş olduğunu anlatan Kassab, "İstanbul harika bir lokasyon. Millenium Golden Horn Hotel de Haliç kıyısında özel bir otel olacak. Bu proje sadece bir otel projesi değil, prestijli bir proje." diye konuştu.


Türkiye pazarını önemsediklerine vurgu yapan Kassab, "İstanbul önemli bir turizm noktası. İstanbul Doğu ile Batı'yı buluşturan tarihi bir şehir." dedi.


Konuşmaların ardından Altın İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Şener ile Millenium & Copthorne Hotel Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Francois Kassab arasında iş birliği için imzalar atıldı.


AA



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


FATİH Belediyesi tarafından İstanbul Ayvansaray'da yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda yapılan kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. 100 milyon TL yatırımla bölgede 15'i tescilli 90 bina yenilendi. 

Tarihi doku korunarak yapılan yenileme projesinde Osmanlı mimarisinden esinlenildi. Asya, Pasifik Avrupa, Kuzey Amerika ve Ortadoğu'da faaliyet gösteren 'Millennium & Copthorne Hotel' yenileme projesi içinde yer alacak otelin işletmeciliğini üstlendi. Altın İstanbul'un yükleniciliğini üstlendiği projede yer alan 127 odalı "Millennium Golden Horn Hotel'in yıl sonunda açılması planlanıyor. 


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Ayvansaray Türk Mahallesi" projesi ve çevresindeki gelişmelerle birlikte yeni bir turizm güzergahı yaratıldığım ifade ederek, "İstanbul'u solumak isteyenler için bir adres oldu" dedi. Millennium & Copthorne Hotel'in projeye dahil olmasını Demir, "Son dönemde terör nedeniyle oluşturulmak istenen algıya inat uluslararası bir marka İstanbul'u seçti" diye değerlendirdi. 


Projeleri hakkında bilgi veren Altın İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlkem Şahin, "İhale ile aldığımız kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarına 201 l'de başladık. Dönüşüm alanında bizim de mülkiyetlerimiz vardı. Bu işi ticari değil sosyal sorumluluk projesi olarak gördük. Yerinde dönüşüm yapıldı ve evi olan herkese evi verildi. Bize ait binalardan biri otel oldu, diğerleri de uzun donem kiralamalar için kullanılacak. 


Fatihli biri olarak bölgeye olan vefa borcumuzu bu proje ile ödedik" dedi. Türkiye'de ilk kez işletmecilik alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Millennium & Copthorne Hotel CEO'su Francois Kassab, 125 otelde 35 bin oda ile 25 ülkede faaliyette olduklarını kaydetti. İmza törenine Altın İstanbul Başkanı Ertan Şener ile Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir de katıldı. 


Hürriyet


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Fatih Belediyesi tarafından 2006 yılında başlatılan Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesi kapsamında bölgede turizmi canlandırmak amacıyla bir konaklama alanı inşa edilecek. Projede yapılacak yeni otel ile ilgili imza töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Terör saldırılarından dolayı oluşturulmak istenen algıya inat yapılan bu proje çok önemli" dedi. Projeyle birlikte bölge, turizm açısından önemli bir destinasyon olma önemini daha da artıracak. 20 bin metrekarelik alan içerisindeki komplekste 127 odalı bir otel de yer alacak.


Bölge, Haliç sahilindeki kültürel çeşitliliği ile dikkat çeken, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları, Emir Buhari Tekkesi, Meryem Ana Kilisesi gibi tarihi eserlerle dolu bir turizm destinasyonuna sahip.



Takvim



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul'da yapılan kentsel dönüşüm yatırımları da beraberinde getiriyor. Ayvansaray'da yapılan dönüşümde Fatih Belediyesi otel için 25 yıllık anlaşmaya imza attı.


Türkiye yabancı yatırımda çekim merkezi olmayı sürdürüyor. Son olarak dünyanın 125 noktasında hotel zincirleri bulunan Millennium & Copthorne Hotel grubu, Türkiye'ye seçti. Grubun son yatırımı Suriçi'nde yeralan Ayvansaray Türk Mahallesi oldu. Bölge Fatih Belediyesi tarafından 2006 yılında restorasyonu başlatılmıştı. Osmanlı-Türk mimarisinin önemli örneklerinin bulunduğu Ayvansaray Türk Mahallesi yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda yeralıyor. İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen Ayvansaray Türk Mahallesi'nde hizmet verecek otelin ismi Millenium Golden Horn Hotel olacak. Yatırım için Millenium amp; Copthorne Hotel Grubu ile Altın İstanbul AŞ arasında iş birliği anlaşması imzalandı. İmza ile dünyaca ünlü Copthorne Hotel grubu, mülk sahibi Altın İstanbul AŞ ile 25 yıllık kira anlaşması yaptı.


YIL SONUNDA HİZMETTE

Halen inşaatı devam eden otel 2016 yılının sonunda hizmete girecek.Millenium Golden Horn Hotel toplamda 11 bin metrekare kullanım alanı içinde hizmet verecek. Birçok kompleksten oluşan otelde büyüklükleri 26 ile 60 metrekare arasında değişen 127 oda, 450 metrekare balo salonu, toplantı salonu, SPA merkezi, 2 adet restaurantı ile yeraltı otoparkı bulunuyor.


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖZEL BİR ÖRNEĞİ OLDU

Fatih Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Demir, yenileme çalışmaları devam eden Ayvansaray Türk Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende, yenileme projesinin kentsel dönüşümün özel örneklerinden birini teşkil ettiğini söyledi. Bölgenin İstanbul için önemli bir turizm noktası olduğunu belirten Demir, “Bölgenin önemli fonksiyonlarından birini bu otel karşılayacak. Bu işbirliği son derece önemli, gurur kaynağımız.” dedi.



Yeni Şafak



Haber Harbi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Fatih Belediyesi tarafından 2006 senesinde başlatılan Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesi kapsamında bölgede turizmi canlandırmak amacıyla konaklama alanı inşa edilecek.


İstanbul'un Tarihi Yarımadası Fatih'te, Osmanlı esintilerini muhafaza eden bir proje ile hayata geçiyor. Fatih Belediyesi tarafından 2006 senesinde başlatılan ve Osmanlı-Türk mimarisinin önemli örneklerinin bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesinde sona gelindi. Tescilli 15 binanın tarihi dokusu korunarak yenilenen bölgede turizmi canlandırmak amacıyla otel inşaatı için anlaşma imzaları atıldı.


Projede yapılacak yeni otel ile ilgili imza töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir: " Terör saldırılarından dolayı oluşturulmak istenen algıya inat yapılan bu proje çok önemli." dedi. Projeyle birlikte bölge, turizm açısından önemli bir destinasyon olma önemini daha da arttıracak. 


Uluslararası şirketin Türkiye'deki ilk oteli olacak


20 bin metrekarelik alan içerisinde toplamda 11.000 m² kullanım alanı olan ve birçok kompleksten oluşan yatırımında büyüklükleri 26 ile 60 m² arasında değişen 127 oda, 450 m² balo salonu, toplantı salonu, SPA merkezi, 2 adet restaurantı ile yeraltı otoparkı bulunan bir otel inşa edilecek.


İmza töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşüme özel bir örnek olarak gösterdiği Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesinin hayal edilenin de üzerinde olacağını ifade etti. Turizm bölgelerinin birbirine bağlanmasıyla beraber bölgeye canlılığın geleceğini belirten Fatih Belediye Başkanı Demir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; "Tüm buraları birbirine bağlayacak, turistlerin gelip kalabileceği ve burayı gezebilecekleri bir turizm alanına ve otele ihtiyaç vardı. Özellikle son dönemlerde turizmle ilgili terör saldırılarından dolayı oluşturulmak istenen bu algıya inat Milenyum gibi uluslararası bir şirketin, İstanbul Ayvansaray’da bizim için kıymetli bir yerde turizm yatırımı yapması son derece önemli. Ülkemizin turizm potansiyelinin göz önünde bulundurması bakımından bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir turizm güzergahının, destinasyonunun oluşturulması açısından da son derece önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnsanlar geldiklerinde mutlaka buralarda oturmayı arzu edecekler.”


Kentsel dönüşüm ile turizm merkezi haline gelecek olan bölge, Haliç Sahilindeki kültürel çeşitliliği ile dikkat çeken, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları, Emir Buhari Tekkesi, Meryem Ana Kilisesi gibi tarihi eserlerle dolu bir turizm destinasyonuna sahip.


Harbi


Geri Dön