25 / 04 / 2024

Azeri devi Socar, Vadistanbul'a taşınıyor!

Azeri devi Socar, Vadistanbul'a taşınıyor!

Azeri petrol devi Socar, Türkiye merkezini Vadistanbul projesinin ofis ve ticari alanlardan oluşan ‘Bulvar’ etabına taşıyor. Socar, 19 bin metrekare için 75 milyon dolar ödedi.



Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla Evyap Holding’e ait arsa üzerinde inşa edilen Vadistanbul’un Bulvar etabında yerli yabancı pek çok firma merkez ofisleri için yer bakıyor.


Azerbaycanlı petrol devi Socar da Bulvar’da Türkiye merkezini kurmak için 19 bin metrekarelik bir bloğu 75 milyon dolara satın aldı. Anlaşmanın duyurulduğu toplantıda konuşan Socar Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, ‘İki taraf için de tatmin edici bir anlaşma’ olarak nitelediği satın almayla proje içinde bağımsız bir ünite olarak bulunacaklarını söyledi.


Şu anda bulundukları Socar Bosphorus Plaza’nın da kendilerinin olduğunu belirten Yavuz, “Bünyemizdeki bir gayrimenkul ama nasıl değerlendireceğimize karar vermedik. Vadistanbul Bulvar’ın İstanbul’un yeni iş destinasyonu olacağına inanıyoruz. Lokasyonu ve çevreci kimliği bizim için önemli etken. İçinde bulunan konut, AVM ve otelle hem çalışanlarımız hem de konuklarımız için vizyonumuzla uyumlu olacak” dedi.


Yeni etap eylülde


Vadistanbul, projeye özel olarak inşa edilecek olan   havaray ile şehrin metro ağına bağlanacak. Hemen teslim olarak satışa sunulan son daireler 610 bin liradan  başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Vadistanbul’un konut ve ofislerden oluşan 3. etabında ise inşa çalışmaları mart ayında başlayacak. 1.400 konut ve 118 bin metrekare ofis alanı ile büyük mağazalardan oluşacak son etapta satışlar ise eylülde. Çetinsaya, 3. etaptaki konut metrekare fiyatlarının tahminen 3 bin 500 dolardan başlayacağını vurguladı.


382 milyon dolarlık satış


Lanse edildiği günden itibaren yoğun talep gören Vadistanbul Bulvar’ın 95 bin metrekarelik ofis alanı satıldı. Artaş, Aydın ve Keleşoğlu ortaklığı adına Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Vadistanbul’un konutlardan oluşan “Teras” etabında yaşamın başladığını belirtirken, Vadistanbul Bulvar’da da satışların devam ettiğini kaydetti. Ofislerin yüzde  52’sinin yerli ve yabancı firmalar tarafından sahiplerini bulduğunu söyleyen Çetinsaya, “Vadistanbul Bulvar’daki satış  rakamı 382 milyon dolara ulaştı. Burada ofislerin metrekaresi ortalama 4 bin dolardan alıcı buluyor. Tüm proje genelinde 2.500 konut, 300 bin metrekare ofis, 100 bin metrekare AVM ve 275 adet mağaza yer alacak. Bu anlamda Vadistanbul 35 bin kişinin bulunacağı bir yaşam merkezi olacak” diye konuştu.



Duygu Erdoğan / Milliyet




Geri Dön