29 / 03 / 2024

Azim Civata’nın arsası 5 yıl sonra satılabildi!

Azim Civata’nın arsası 5 yıl sonra satılabildi!

2008 yılında üretimini durduran ve Denizli 'deki işçi ortaklı son fabrika olma özelliği taşıyan Azim Cıvata 'nın arsası 7 milyon dolara Denizlili bir firmaya satıldı




Denizli'de 43 yıl önce işçi ortaklığı ile kurulan ve 2008'de kapısına kilit vurulup üretimini durduran Astaş Azim Civata'nın arsası 7 milyon dolara satıldı. Astaş Azim Cıvata'nın yüzde 26 hissedarı olan Denizli İl Özel İdaresi ise, payına düşen 3.5 milyon lirayı bir an önce tahsil etmenin hesabını yapıyor. "Bir Emek, Uygar Motor, Göveçlik İplik" gibi işçilerin bir araya gelerek kurduğu Denizli'deki son fabrika olma özelliği taşıyan Astaş Azim Cıvata Sanayi ve Ticaret A.Ş. arsasının satıldığı belirtildi. 43 yıl önce Denizli'nin Hallaçlar Mahallesi'nde kurulan, 20 yıl önce ise özelleştirilen Astaş Azim Cıvata, 2008 yılında üretimini durdurup, zarar edildiği gerekçesiyle kapatılmıştı. İçerisindeki makinelerin 2011 yılında Etiyopya'ya gönderildiği öğrenildi. Astaş Azim Civata'da çalışan 75 işçinin sözleşmeleri feshedilirken, Denizli'nin çok ortaklı işçi şirketlerinin sonuncusu da kapanmış oldu. Fabrikanın yüzde 73 hissesine sahip olan Ankaralı firmanın Astaş Azim Civata'nın kurulu olduğu araziyi 7 milyon dolara Denizlili bir firmaya sattığı açıklandı. 


Ödeme süresi 5 yıl

Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, Meclis üyelerini konu hakkında bilgilendirdi. Gürlesin, "Bilindiği üzere Özel İdare de kapanıyor. Ancak bu şirkettin payımız olan yaklaşık 3,5 milyon lirayı bize ödeme süresi Türk Ticaret Kanunu'na göre 5 yıl olacak. Biz de kapanmadan önce payımıza düşen parayı alarak, yatırıma dönüştürmek istiyoruz. Bu nedenle firma ile ikili görüşmeler başladı" dedi.

80 dönüm alanda kurulan, 12 grup makinesi ile bir dönem yıllık cirosu 3 milyon liraya ulaşan ve 300 bin dolar tutarında civata, somun, perçin ve bağlantı elemanı ihraç eden fabrikanın, global ekonomik dalgalanmalar ve ucuz Çin malları nedeniyle karlılığının azaldığı, bu nedenle 2008 yılında üretime son verdiği açıklanmıştı.




Yeni Asır


Geri Dön