19 / 04 / 2024

Aziz Torun: Asıl finans merkezi Büyükdere caddesi!

Aziz Torun: Asıl finans merkezi Büyükdere caddesi!

Torun, "İstanbul'u bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. İstanbul denince akla Avrupa yakası gelir. Dolayısıyla Ataşehir bir finans merkezi olamaz. İstanbul'un asıl finans merkezi Şişli-Maslak arasında olan Büyükdere Caddesi'dir" diye konuştu



Finans piyasalarını ve özelinde borsanın daha hızlı büyümesi için halka açılacak şirket sayısının artması gerektiğini belirten Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, Türkiye'nin halka açılacak kapasitede büyük şirketler üretmesi için fırsatın gayrimenkulde olduğunu söyledi.
Torun, bu yüzden gayrimenkul proje ve enstrümanlarının İstanbul'un finans merkezi olması hedefi için çok büyük katkısı olacağını dile getirdi. Halka açılan gayrimenkul şirketi sayısı arttıkça borsadaki derinlik ve hacmin de artacağını belirten Torun, "Şu anda Nasdaq ile yapılan ortaklık bizim bu alanı büyütmemiz için çok önemli. Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Körfez ülkelerinin sermayesini buradan yöneteceğiz.  Bunun için de bu şirketlerin kurulmuş olması lazım" dedi.

İstanbul'da Ataşehir bölgesinin finans merkezi için uygun olmadığının altını çizen Torun, "İstanbul'u bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. İstanbul denince akla Avrupa yakası gelir. Dolayısıyla Ataşehir bir finans merkezi olamaz. İstanbul'un asıl finans merkezi Şişli-Maslak arasında olan Büyükdere Caddesi'dir" dedi.

Katılım bankaları borsaya girmeli İstanbul'un finans merkezi olması için katılım bankalarının daha fazla işin içine girmesi gerektiğini vurgulayan Torun, "Büyük bir muhafazakar kesim borsayı bilmiyor.
Dini yönden caiz mi değil mi diye tereddütleri olan şirketler var. Böyle düşünenlere borsanın anlatılması gerekiyor" diye konuştu.

'GYO hisse senedi alın'

Birçoğu Körfez sermayesi olan katılım bankalarının fonlarının Türkiye'de iyi yönetildiği taktirde Londra'ya gitmeyeceğini belirten Torun, "Fonlar burada iyi yönetilirse o fon Londra'ya JP Morgan'm yönettiği bir fon olarak değil, Türkiye'de örneğin Kuveyt Finans'ın yönettiği bir fon olarak gidecek" dedi.
Torun, bir gayrimenkulcü olarak daire almak yerine GYO'ların hisse senedi almalarını öneriyor. Torun, "Daire aldığınız zaman doğru yerde yatırım yapıp yapmadığınızı bilmiyorsunuz. Doğru analiz edilmiş ve kazandıracağı belli olan şirketin hisse senedini almak kazandırır" dedi. Aziz Torun 'Para ne savaş dinler ne de din' dedi.


Milliyet Ek

Geri Dön