26 / 04 / 2024

Aziz Yeniay: Kentsel dönüşümle ilgili düzenlemeler yapıldı!

Aziz Yeniay: Kentsel dönüşümle ilgili düzenlemeler yapıldı!

' Lüks ve pahalı konut yapmak dönüşüm yapmak değildir ' diyen 24 Gayrimenkul, ihtiyaca uygun işlevsel yapılar üreterek, kentsel dönüşümde yeni bir soluk olmayı hedefliyor.



Şirket ilk adımı 170 bin TL'ye daire satacağı Kağıthane'den atacak, ikinci adım ise Başakşehir'deki dev proje olacak.


Hedefte yeni model var 

Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek önemli gündem başlıklarından biri olan kentsel dönüşümde yeni model yaratma iddiasmda olan 24 Gayrimenkul, Kağıthane, Başakşehir ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm projelerine imza atacak. 24 Gayrimenkul'ün kentsel dönüşümdeki hareket noktası, şatafattan, kullanılmayan lüksten kaçman, işlevsel projeler üretmek. Yönetim kurulu başkanlığını yerel yönetim deneyimi de olan Küçükçekmece eski Belediye başkanı Aziz Yeniay'ın, CEO'luğunu Ahmethan Yılmaz'ın yürüttüğü 24 Gayrimenkul, dönüşüm projelerini hazırlayacakları master planlar çerçevesinde yürütecek. 


'Yol haritası şart' 

Afet riskinin ve sosyal çöküntü alanlarının kentsel dönüşümün zorlayıcı gerekçeleri olduğunu belirten Aziz Yeniay, "Deprem bu ülke açısından tehditlerin en başında geliyor. 


Deprem, ülkenin üniter yapısmı tehdit edecek kadar büyük tehlikedir. 

Ulusal Güvenlik Konsepti kapsamında ele alınması gereken bir konudur. Deprem dönüşümü zorunlu kılıyor. Ancak sonucu öngörülmemiş olan bir dönüşüm de neredeyse benzer felaketlere götürebilir. Dönüşüm dediğimiz, kent dediğimiz tesadüfen oluşamaz. Önceden öngörülmüş olması ve bir yol haritasının olması gerekiyor" dedi. 


'Dönüşüm bir sel gibidir' 

Aziz Yeniay, kentsel dönüşümün doğru yönetilmesi ve doğru yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Dönüşümle ilgili yasal düzenlemeler yapıldı. Süreç içinde eksiklik ve aksaklıklar gideriliyor. Hataları minimize etmek için mutlaka bir dönüşüm master planına sahip olmamız gerekiyor. 

Kentsel dönüşümü ya planlar istediğiniz yere götürsünüz ya da o istediği yere gider. Dönüşüm bir sel gibidir. Selin önüne set çektiğinizde iki şey yapar. Ya devirir geçer ya da üzerinden atlar geçer. Ancak açılı bir set yaptığınızda selin yönünü değiştirir, istediğiniz alana yönlendirirsiniz" şeklinde konuştu. 


Misyonu olan yapılar 

24 Gayrimenkul'ün kentsel dönüşümdeki yaklaşımını özetleyen Ahmethan Yılmaz'da, "Her bir lokasyon bazında yaptığımız yapılar hangi kitleye hitap ediyor? Hangi sosyal katmana hitap etmeli? Proje yaptığımız bölgelerde neyi eksik görüyoruz? Bunların tamamen felsefi olarak tanımlanması gerekiyor. Kentten bir yapı eksildiğinde o yapının eksikliğinin hissedilmesi gerekir. Bizim yapacağımız yapılar bulunmuş oldukları lokasyonda, fiziki, sosyal ve ekonomik olarak karşılığı olan yapılar olacaktır. 

Bu yapıların 20-30 yıl sonra da bir dönüşüme daha tabi tutulmayacak 50-100 yıllık misyonu olan yapılar olması gerekiyor" diye konuştu. 


Kağıthane'de 170 bin TL'ye ev satacak

24 Gayrimenkul, Piyalepaşa-Kağıthane Tüneli'nin Kağıthane girişinin hemen yanında bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirecek. Ahmethan Yılmaz, projenin 3 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde 400 birimden oluşacağı bilgisini vererek, "Bu bir kentsel dönüşüm projesi olacak. 


Ancak şatafattan ve kullanılmayan lüksten kaçınacağız. Yakınımızda başta Bilgi olmak üzere birçok üniversite var. Öğrencileri de düşünerek bir proje hazırladık" dedi. Projede 38 ve 40 metrekarelik işlevsel evler yer alacağı bilgisini veren Yılmaz, burada 170 bin TL'ye ev satacaklarını kaydetti. 

Yılmaz, Kağıthane projesinin Mayıs ayında satışa sunulacağını ifade ederek, metrekare fiyatların ise 4 bin 250-4 bin 500 lira seviyelerinde olacağını vurguladı. 


Başakşehir'de dev kentsel dönüşüm

24 Gayrimenkul'ün küçük çaptaki Kağıthane dönüşüm projesini, Başakşehir'de 100 bin metrekareyi bulacak dev kentsel dönüşüm projesi takip edecek. Aziz Yeniay, Başakşehir'de imza atmayı planladıkları kentsel dönüşüm projesi hakkında şu bilgileri verdi, "55-60 dönümlük bir alanda hak sahipleriyle anlaşmalarımızı tamamladık. 40 bin metrekarelik bir alanda ise anlaşma süreci devam ediyor. 


Başakşehir projemize 2016 başında start vermeyi ümit ediyoruz" diye konuştu. Aziz Yeniay, hazırlayacakları master plan çerçevesinde hayat bulacak projenin her bir bölümünün, sokağın kamu yapıları da dahil olmak üzere, farklı mimari gruplara tasarlatacaklarını açıkladı. 


Posta


Geri Dön