25 / 04 / 2024

Aziz Zapsu mobilya sektörüne geçecek!

Aziz Zapsu mobilya sektörüne geçecek!

Azizler Holding Başkanı Aziz Zapsu, kendi kurduğu lokanta zinciri Harvest"ın (Hasat) yönetiminden ayrılma kararı aldı. Aziz Zapsu'nun sürpriz bir kararla mobilya sektörüne geçmesi bekleniyor



2008 yılında ˜Bageturk Gıda" adlı bir şirket kuran Zapsu, fast-food tarzı bir restoran zinciri olan Harvest"ın Maslak, Mecidiyeköy ve Bahçelievler"de şubelerini açmıştı. Kişisel bakım ürünleri zinciri For You"yu kapatan ve indirimli marketler zinciri A.101"in çoğunluk hissesini devreden Aziz Zapsu, şimdi de restoran işinde sürpriz bir karar aldı.  

Zuhal şžeker yönetimde

Başbakan Tayyip Erdoğan"ın eski danışmanı Cüneyd Zapsu"nun ağabeyi olan Aziz Zapsu, kasım ayında Bageturk İdare Meclisi"nde alınan karara göre, 7.8 milyon lira sermayeli Bageturk Gıda"nın Yönetim Kurulu Başkanlığı"ndan istifa etti.

Aralık ayında alınan kararlara göre de şirket yönetimine ˜ENG Özel İstihdam Hizmetleri" adlı şirketi temsilen İsmet Or ile Zuhal şžeker Tucker girdi. Mado markasıyla tanınan Mehmet Kambur"un kardeşi Necla Gül Or"la evli olan İsmet Or, Ülker"in sahibi olduğu Cafe Crown zincirinin bazı mağazalarının işletmeciliğini yaptı. Or, aynı zamanda GİMM cafelerinin de ortağı. Zuhal şžeker Tucker ise Ülker Grubu Kurumsal İletişim Müdürü.

Bageturk"un ekim yapılan olağanüstü genel kurulunun da çok ˜hararetli" geçtiği ortaya çıktı. Toplantıda sorular üzerine Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Ataş, bir yabancı yatırımcıyla görüşüldüğünü açıkladı. Harvest Cafe"nin Körfez kökenli bir yatırım bankasıyla ortaklığa giderek 4 yılda 50 şube açmayı istediği belirtiliyor.

Darıca artık Faruk Yalçın Zoo

Darıca"daki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi yeni yıla hareketli giriyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım"ın dayısı Faruk Yalçın tarafından kurulan hayvanat bahçesi baştan aşağı değişiyor.

Makyal Grubu Başkanı müteahhit Faruk Yalçın"ın 2008"deki vefatı sonrası bir süre yeterli ilgiyi göremeyen hayvanat bahçesi Yalçın"ın çocuklarının aldığı kararla yenileniyor. Faruk Yalçın"ın oğlu İsmail Yalçın öncülüğünde, kasım ayında yapılan genel kurulda parkın ˜Emtaş Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Kuş Cenneti" olan resmi adı ˜Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı" yapıldı. şžirket sermayesi de 1 milyon lira artırılıp 3.5 milyon liraya çıkarıldı. Faruk Yalçın"ın hayvanat bahçesiyle yakından ilgilendiği bilinen kızı Süreyya Yalçın da şirketteki payını 534 bin liraya yükseltti.

Anadolu vaşağı da geldi

Hayvanat bahçesinde yoğun bir inşaat faaliyeti başladığını söyleyen Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Müdürü Selçuk çakal, nisana kadar parkın yüzde 75"inin yenileneceğini belirtiyor. çakal, œTüm barınaklar elden geçiyor. Koruma programlarına üyelikleri artırdık. Parkımıza yeni hayvanlar alıyoruz. Jaguarımıza eş geldi. Aramıza bir Anadolu vaşağı katıldı. Parkı iklim bölgelerine göre ayırıyoruz. ˜Faruk Yalçın Zoo" olarak yeni bir de logo hazırladık diyor.

Kerem Gönlüm kereste tüccarı

Dünya Basketbol şžampiyonası"nda ikinci olan Türk Milli Baskebol Takımı"nın ünlü isimleri birbiri ardına ticarete atılıyor. A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay"ın geçen ay ˜Karpark Otopark İşletmeleri" adlı bir şirket kurarak Maltepe Merkez Camii"nin altındaki otoparkı işletmeye hazırlanmasının ardından bir yatırım da milli takımın kilit oyuncularından Kerem Gönlüm"den geldi.

Ahşap sektörüne yatırıma hazırlanan Gönlüm geçen ay ˜Glospan Ahşap Sanayi" adlı bir şirket kurdu. Gönlüm"ün ortakları arasında Ahmad Jafari adlı İran vatandaşı bir girişimci ile Antalya"da kimya işiyle uğraşan Salih Benli de var. Salih Benli, hem yurtiçi hem de yurtdışında ahşap ticaretine başlayacaklarını söylüyor. Kerem Gönlüm"le ortak bir arkadaşları vasıtasıyla tanıştıklarını anlatan Benli, şirketle ilgili hazırlıkların sürdüğünü anlatıyor.

Mobilya işine de girebilir

Sermayesi 1.5 milyon lira olan ˜Glospan Ahşap" şirketinde Gönlüm"ün beşte bir hissesi bulunuyor. Faaliyet alanı geniş tutulan şirketin orman ürünleri ithalat ve ihracatının yanı sıra mobilya sektörüne de girebileceği belirtiliyor. 2005-2006 sezonu başında Efes Pilsen"e transfer olan 2.08 metre boyundaki Kerem Gönlüm, halen bu takımda forvet ve pivot pozisyonlarında oynuyor. Gönlüm, savunmada mücadeleci yapısı ve ribaund yeteneği ile Türk basketbolunun en önemli uzun oyuncularından birisi kabul ediliyor.
Milliyet


Geri Dön