24 / 04 / 2024

Baba Michele Zagarianın evinin altında 4 yıldızlı sığınak!

Baba Michele Zagarianın evinin altında 4 yıldızlı sığınak!

Babanın sonunu çorabı getirdi. İtalyada 16 yıldır yaşadığı kaçak hayattan sonra geçen hafta yakalanan mafya babası Michele Zagariayı (53) bir çift çorabın ele verdiği ortaya çıktı



Camorra örgütüne bağlı Casalesi grubunun elebaşı olan Zagaria, Napoli ve Caserta polisinin uzun uğraşları sonucunda yakalandı. Yıllardır Zagarianın izini süren dedektif Pietro Morelli ve ekibi sonunda mafya babasının yaşadığı Napolinin Casapesenna kasabasına ulaştı. Kasabadakileri sorgulayan ve evlerin çöplerini karıştıran ekip, çok ilginç izlere rastladı. Mütevazi bir ev sahibi olduğu bilinen bir İtalyanın çöpünden ülkenin en pahalı çoraplarından bir çift çıktı. Gallo marka 30 sterlinlik çorapları ve Zagarianın favorisi olduğu bilinen Merit marka sigaraların boş paketlerini bulan ekip evde başka birinin daha yaşadığından şüphelenmeye başladı. Evin elektrik giderlerini kontrol eden ekip çok fazla harcama yapıldığını gördü.  Zagarianın kaldığı evin altındaki sığınağı havalandırmak için çok fazla elektrik tüketen ev sahibi şüpheli tavırlarıyla dikkat çekti. Evin yakınında yapılan aramalar süresince, sabaha karşı bile olsa uyumayıp bahçede dolaşan ev sahibi polisin hedefine girdi.

Evin altında 4 yıldızlı sığınak!
Zagaria, ertesi gün şafak vaktinde 150 polisin yaptığı baskında, 4 yıldızlı otel konforundaki sığınağında yakalandı. Lüks İtalyan mobilyalarıyla döşenmiş sığınağından çıkarılan Zagarianın, ömrü boyunca süreceği düşünülen tutukluluğu başladı. İngiliz The Sunday Telegraph gazetesine konuşan Morelli, Onu yakalamamız çok zordu. Sesinin neye benzediğini bilmiyorduk. Elimizdeki tek şey çok eski bir fotoğrafıydı. Şimdi kralı yakaladık ama Camorra örgütüne karşı savaşımız devam ediyor dedi. Uyuşturucu kaçakçılığı ve inşaat sektöründeki yolsuzluklara karıştığı belirtilen Zagaria, Spartacus adlı operasyon çerçevesinde yakalanmıştı.
Milliyet


Geri Dön