16 / 04 / 2024

Bağcılar Cavat Yerlikaya Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar Cavat Yerlikaya Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar’da 954 kişilik kapasitelik Cavat Yerlikaya Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, temel atma töreninde konuştu.



Bağcılar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Cavat Yerlikaya Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 954 kişilik kapasiteye sahip caminin temel atma törenine Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre, törende konuşan Çağırıcı, “İstiyoruz ki mahallelerimizde böyle butik camiler oluşsun. Yakın mesafede butik camilerin çoğalması nesil için de çok önemli” ifadelerini kullandı.

Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi’nde işadamı Cavat Yerlikaya’nın adını taşıyan cami ile ilgili konuşan Elpan, “Göreve geldiğim günden beri birçok caminin temelini attık. Allah’a hamd olsun bu Bağcılar için bir gurur. Bunlar ahirette de bizim arkamızı bırakmayacak olan hayırlardır. İnşallah en kısa zamanda bitmesi ümidiyle hayırlı olsun diyorum” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Komşularımızın burayla ilgili talepleri vardı nasip bugüneymiş. İstiyoruz ki mahallelerimizde böyle butik camiler oluşsun. Mahallede yakın mesafede böyle butik camilerin çoğalması nesil için de çok önemli. Vatanına, milletine ve dinine faydalı inançlı nesiller yetişmesi konusunda İnşallah Rabbim burayı da hayırlara vesile kılsın diye dua ediyoruz.”

İlk harcı atılan camii 550.91 metrekarelik bodrum kat, 289.46 metrekarelik zemin kat, 123.31 mahfil ve 667.61 metrekarelik namazgah alanına sahip olacak. Aynı anda 954 kişinin ibadet edebileceği camii Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa edilecek. 


Geri Dön