25 / 04 / 2024

Bağcılar Ece Sitesi kentsel dönüşüme giriyor!

Bağcılar Ece Sitesi kentsel dönüşüme giriyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. İstanbul Bağcılar'da deprem riski oluşturan Ece Sitesi'ndeki 327 konut için kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 



İstanbul Bağcılar'da deprem riski oluşturan Ece Sitesi'ndeki 327 konut için kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Ticari alan ve ev sahipleri ile bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda yaptıkları görüşmelerin ardından toplam 11.400 metrekarelik alanı yüzde 60'ının peyzaj ve otopark olmak kaydıyla modern bir yaşam alanına dönüştüreceklerini ifade etti.

Bağcılar'da riskli bölge ilan edilen noktalardan biri olan Yenimahalledeki Ece Sitesi'nde yaşayanlar, Belediye Başkanlık Konferans Salonunda Başkan Lokman Çağırıcı ile görüşme yaptı.  Başkan Çağırıcı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü koordinasyonu beraberliğinde yürütülen projeye yünelik gerçekleştirilecek olan dairelerin büyüklükleri,  mimari proje örnekleri, kat sayıları ve benzeri detaylara dair bilgi verdi.

Bağcılar Ece Sitesi kentsel dönüşüme giriyor!

YENİ PROJENİN YÜZDE 60'I PEYZAJ VE OTOPARK OLACAK

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Çağırıcı, deprem riski bulunan 327 bağımsız konutun ve ticari alanın bulunduğu Ece Sitesi ve çevresindeki toplam 11.400 metrekarelik alanın kentsel dönüşüm kapsamını dahil edildiğini belirterek, proje alanın yüzde 60'ı peyzaj ve otopark olmak üzere modern bir yaşam alanına dönüştüreceklerini söyledi. 

Kentsel dönüşümde olmazsa olmazlarının yerinde dönüşüm olduğunu kaydeden Çağırıcı, "Mevcut mülk sahiplerinin yeni dairelerine kavuşması için 2 yıl kira desteği ile yapılacak artı ödemeye 15 yıl ödeme kolaylığı sağlanacak. Ayrıca dikey yapılaşmadan kaçınarak neredeyse aynı yoğunlukta sosyal bir projeyi hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu. 

Bağcılar Ece Sitesi kentsel dönüşüme giriyor!

HUZURLU BİR YAŞAM ALANI HEDEFLENİYOR

Sitesi sakinlerinin iyi bir yaşam alanına sahip olacağına dikkat çeken Çağırıcı," Çok güzel bir konumda yeni ve güvenilir evlerinizde inşallah huzurlu bir yaşam sizi bekliyor. Siz değerli hemşerilerime şimdiden hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu. 

Uygun maliyetle konut sahibi olacak vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Yakın zamanda yapılması planlanan projede; 6 katlı 9 bloktan oluşması planlanan toplam 380 adet bağımsız birimin yapılması hedefleniyor.

Bağcılar Albayrak Sitesi'nde dönüşüm tahliyesi!

Bağcılar'da 144 dairelik dönüşümün temeli atıldı!


Geri Dön