19 / 04 / 2024

Bağcılar kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

Bağcılar kentsel dönüşüm konutları sahiplerini buldu!

Bağcılar Belediyesi’nin emin adımlarla yürüttüğü Kentsel Dönüşüm kapsamında Güneşli Mahallesi 8. Sokak’ta Şehr-i İstanbul Projesi kapsamında inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine verildi.



“Babamı kısa süre önce kaybettik. Rahmetli yeni evimi göremedi.” diyerek gözyaşı döken Hatice Meriç, “Dairemizi çok sevdim. Özellikle mutfağı çok hoşuma gitti.” dedi.  Tapusuna kavuşma sevinci yaşayan Osman Ak ise,  “Dairemize vaktinden önce kavuştuk. Depremden korkuyorduk. Sağlam ve depreme dayanıklı evimiz oldu. Beklediğimizden fazlasını yaptılar. Allah(c.c) razı olsun.” diye duygularını dile getirdi.


Bağcılar Güneşli Mahallesi’nde 2 Ekim 2014 tarihinde yıkımı gerçekleştirilen 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yerine depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutlar inşa edildi. 

Bağcılar Belediyesi’nin emin adımlarla yürüttüğü Kentsel Dönüşüm kapsamında Güneşli Mahallesi 8. Sokak’ta Şehr-i İstanbul Projesi kapsamında inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine verildi. 


“BİNALARI YORGUN OLAN HEMŞEHRİLERİM PROJEMİZE KATILSIN”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçede kentsel dönüşümün Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki 6306 Sayılı Kanun’un çıkmasıyla birlikte hız kazandığını belirterek, “Güvenli adımlarla yürüyen proje depreme dayanıksız konutların yıkımı ve daha sağlam, otoparklı ve bahçeli yaşam alanlarının inşa edilmesiyle devam ediyor.” dedi.   Güneşli Mahallesi 8. Sokak’ta yıktıkları binaların yerine asansörlü, otoparklı, bahçeli ve depreme dayanıklı konutlar inşa ettiklerini belirten Çağırıcı, “Binaları eski ve yorgun olan hemşehrilerimin bu projeye katılmalarını istiyoruz.” diye konuştu. 


“TAPU SEVİNCİ YAŞADILAR”

Konuşmaların ardından 99 kişi adına 5 daire sahibi tapularını protokolün elinden aldı. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Mahalle Muhtarı Atik Yağmur, inşaatları yapan Albayraklar Konut Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Albayrak, Sudan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. F. Maher ile beraberindekilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 


“BABAM GÖREMEDİ”

Tapu teslim töreninde hak sahiplerini temsilen Abdullah Hilmi Kurnaz, Cemal Altınkök, İsmail Çekin, Ahmet Yılmaz ve Hatice Meriç tapularını teslim aldı. “Babamı kısa süre önce kaybettik. Rahmetli göremedi.” diyerek gözyaşı döken Hatice Meriç, “Dairemizi çok sevdim. Özellikle mutfağı çok hoşuma gitti. Başkanımız Lokman Çağırıcı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Tapusuna kavuşma sevinci yaşayan Osman Ak ise,  “Çok güzel bir proje oldu. Dairemize vaktinden önce kavuştuk. Depremden korkuyorduk. Sağlam ve depreme dayanıklı evimiz oldu. Beklediğimizden fazlasını yaptılar. Allah(c.c) razı olsun.” diye duygularını dile getirdi.


“11 BİNANIN YIKIMI DAVUL- ZURNA EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Bu arada törende ayrıca Güneşli Mahallesi 8.Sokak’ta düzenlenen tapu teslim töreni sonrasında “Şehr-i İstanbul Projesi 2“ kapsamında 11 binanın yıkımı da davul zurna eşliğinde gerçekleştirildi. 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Bağcılar Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yenilenen evlerin tapuları sahiplerine teslim edildi. Aynı alanda bulunan ve dönüşüme sokulan ikinci binanın yıkımı ise davul zurna eşliğinde yapıldı. Bağcılar Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan evler yeniden yapılarak sahiplerine teslim edildi. Güneşli Mahallesi 8. Sokak’ta Şehr-i İstanbul Projesi kapsamında inşa edilen 99 konutun tapusu düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Düzenlenen töreni Sudan’dan gelen yetkililer de izledi. Tapu dağıtımı sonrasında davul zurna eşliğinde Şehr-i İstanbul 2 projesi kapsamındaki binaların yıkımı da yapıldı. Törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,  Güneşli Mahallesi’nin kentsel dönüşümün merkezi haline geldiğini söyleyerek, “Dönüşüm güzel bir şekilde devam ediyor. Bunun en güzel tarafı da halkın, kendi istek ve arzuları doğrultusunda yüzde 100 mutabakatla gerçekleşiyor olmasıdır. Hemşehirlilerimiz artık depreme dayanıklı asansörlü yer altı otoparklı, parklı, yeşil alanı olan, konutlarda güven ve huzur içerisinde inşallah ikamet edecekler. Bundan 11 ay önce burada yine  bir tören  daha yapmıştık o zaman yıkım töreniydi. Şimdi ise 3 ay içerisinde tamamen bitmiş halde inşallah evlerine taşınacaklar. Yani bu töreni bir an önce yapma sebebimiz ise hemen buradan esinlenerek burada 2’nci etaba da geçiyor olmasıdır. O binaların yıkımını da bugün burada aynı anda başlatmış olacağız” dedi.

YARIM ASIRLIK EVİ YENİLENDİ

50 yıllık binasının kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenmesinin ardından yeni evinin tapusunu alan Hatice Meriç, yeni evini gezdikten sonra mutluluğunu dile getirerek, “İnşallah Allah ağız tadıyla oturmayı nasip eder komşularımızla birlikte.  İnşallah sağlıklı huzurlu bir şekilde otururuz. Eski komşularımız da var burada yeniler de aramıza katılacaklar. Hem gelenekten kopmadık hem de evimiz yenilenmiş oldu” diye konuştu.


Milliyet 


Haber Habertürk'te şöyle yer aldı;


BAĞCILAR Belediyesi'nin yürüttüğü kentsel dönüşüm kapsamında, Güneşli Mahallesi 8. Sokak'ta Şehr-i İstanbul Projesi çerçevesinde inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine verildi. 


Törende ayrıca yine 8. Sokak'ta Şehr-i İstanbul Projesi-2 kapsamında 11 binanın yıkımı da davul-zurna eşliğinde gerçekleştirildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede kentsel dönüşümün afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki 6306 sayılı kanunun çıkmasıyla birlikte hız kazandığını belirterek, "Güvenli adımlarla yürüyen proje depreme dayanıksız konutların yıkımı ve daha sağlam, otoparklı ve bahçeli yaşam alanlarının inşa edilmesiyle devam ediyor" dedi. Güneşli Mahallesi 8. Sokak'ta yıktıkları binaların yerine asansörlü, otoparklı, bahçeli ve depreme dayanıklı konutlar inşa ettiklerini kaydeden Çağırıcı, "Binaları eski ve yorgun olan hemşerilerimin bu projeye katılmalarını istiyoruz" diye konuştu. 


Habertürk


Haber Gazete İstanbul'da şöyle yer aldı;


BAĞCILAR Belediyesi'nin emin adımlarla yürüttüğü Kentsel Dönüşüm kapsamında Güneşli Mahallesi 8. Sokak ta Şehr-i İstanbul Projesi kapsamında inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine verildi. 


3 ay önce tamamlandı Bağcılar Güneşli Mahallesi'nde 2 Ekim 2014 tarihinde yıkımı gerçekleştirilen 14 ayrı bina ile 52 bağımsız birimin yerine depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutlar inşa edildi. 


Teslim tarihinden üç ay önce tamamlanan 99 konutun tapusunun teslim töreninde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, kentsel dönüşümün sosyal yaşanabilir çevre ve fiziki sağlamlık gibi iki ayağı olduğunu belirtti. Çakır,"İstanbul. Marmara lav hattının yakınında olan bir şehir. Binaların fiziki sağlamlığı öne çıkıyor. Projeye katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. 


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçede kentsel dönüşümün Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki 6306 Sayılı Kanunun çıkmasıyla birlikte hız kazandığını belirterek, "Güvenli adımlarla yürüyen proje depreme dayanıksız konutların yıkımı ve daha sağlam, otoparklı ve bahçeli yaşam alanlarının inşa edilmesiyle devam ediyor" dedi.


Gazete İstanbul



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bağcılar Belediyesince yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında Güneşli Mahallesi'nde Şehr-i İstanbul Projesiyle inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine verildi. 


Bağcılar Belediyesi açıklamasına göre, Güneşli Mahallesi'nde 2 Ekim 2014'te yıkılan 14 ayrı binayla 52 bağımsız birimin yerine depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutlar inşa edildi.  8. Sokak'ta Şehr-i İstanbul Projesi kapsamında inşa edilen 99 konutun tapusu sahiplerine dağıtıldı. Törende ayrıca, aynı yerde yapılacak "Şehr-i İstanbul Projesi 2" kapsamında 11 binanın yıkımı da davul zurna eşliğinde gerçekleştirildi.


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki 6306 Sayılı Kanun'un çıkmasıyla ilçedeki kentsel dönüşümün hız kazandığını belirterek, "Güvenli adımlarla yürüyen proje, depreme dayanıksız konutların yıkımı ve daha sağlam, otoparklı ve bahçeli yaşam alanlarının inşa edilmesiyle devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yıkılan binaların yerine asansörlü, otoparklı, bahçeli ve depreme dayanıklı konutlar inşa ettiklerini dile getiren Çağırıcı, binaları eski ve yorgun olan vatandaşların bu projeye katılmalarını istedi.


Konuşmaların ardından 99 kişi adına 5 daire sahibine tapuları verildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Mahalle Muhtarı Atik Yağmur, inşaatları yapan Albayraklar Konut Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Albayrak, Sudan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. F. Maher de katıldı.


Tapusunu alan Hatice Meriç, kısa süre önce kaybettikleri babasının bu anı göremediğini belirterek, gözyaşlarını tutamadı.Tapusuna kavuşma sevinci yaşayan Osman Ak ise,  evlerine vaktinden önce kavuştuklarını, sağlam ve depreme dayanıklı daire sahibi olduğunu anlattı.


Bugün


Geri Dön