26 / 04 / 2024

Bağcılar’a 6 bin 800 metrekarelik spor kompleksi inşa ediliyor!

Bağcılar’a 6 bin 800 metrekarelik spor kompleksi inşa ediliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bağcılar'da belediye tarafından tahsis edilen 7 dönümlük arazi üzerine spor kompleksi inşa ediyor. 



Bağcılar'da  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 7 dönümlük arazi üzerine  herkesin yararlanabileceği spor kompleksi inşa ediliyor. Milliyet'te yer alan habere göre;  2021 yılı içinde tamamlanarak faaliyete geçecek olan komplekste; fitnessten aerobiğe, çocuk oyun alanlarından yüzme havuzuna kadar çok amaçlı etkinlik alanı bulunuyor. 

15 Temmuz Mahallesi Gülbahar Caddesi üzerinde Bağcılar Belediyesi’ne ait 6 bin 800 metrekarelik alanda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan spor kompleksinin inşaatında son aşamaya gelindi 

“BÖLGEYE MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRACAK” 

Zemin artı 2 katan oluşan 15 Temmuz Spor Kompleksi'nde basketbol, hentbol ve voleyboldan oluşan takım oyunlarının gerçekleştiği alanda 342 seyirci kapasiteli tribün yer alıyor. 

Kompleks içinde sağlık odası, antrenör odası, eğitmen odaları, çocuk oyun alanları, masa tenisi alanları, bilardo salonları, spining, aletli jimnastik, aerobik, fitness antrenman ve stüdyo salonları ile 73 kişilik tribüne sahip kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Sosyal aktiviteler için gerekli sosyal donatıların da düşünüldüğü kompleksin altında 57 araçlık kapalı otopark da yer alacak.

“SAĞLIKLI NESİLLERİN YETİŞMESİNE İMKAN SAĞLIYORUZ” 

İlçe vatandaşlarının spor tesislerinin yapımını önemsediklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,“İlçemize hizmet konusunda çıtayı yükseltmeye ve spor adına örnek projeler üretmeye devam ediyoruz. Şu anda ilçemizde 15 kapalı spor salonumuz var. İnşallah kısa zamanda modern bir spor kompleksine daha kavuşacağız. Böylece salon sayımız 16’ya çıkacak. Bu tesisler sayesinde gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzaklaşırken sağlıklı yeni nesillerin yetişmesine de imkan sağlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na ilçemiz halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. Çok amaçlı spor salonu 2021'de faaliyete geçecek.
 


Geri Dön