29 / 03 / 2024

Bağcılar'a 6 yeni sağlık merkezi inşa edilecek! 

Bağcılar'a 6 yeni sağlık merkezi inşa edilecek! 

Bağcılar Belediyesi, pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için 6 aile sağlık merkezi inşa edecek. 



Koronavirüs salgını döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmayı amaçlayan  Bağcılar Belediyesi, ilçeye 6 aile sağlık merkezi inşa edeceğini duyurdu.

Milliyet'te yer alan habere göre; Bağcılar Belediyesi, pandemi döneminde önemi daha çok artan sağlık hizmetleriyle ilgili olarak bir projeyi hayata geçiriyor. Proje dahilinde 6 mahallede çok amaçlı sağlık merkezleri yapılıyor. Tipik sağlık yapılarından bağımsız ve özgün olarak tasarlanan Kirazlı Sağlıklı Hayat Merkezi ile Yenigün, Demirkapı, Göztepe, Kazımkarabekir ve Kemalpaşa Aile Sağlığı Merkezleri’nin inşaatı devam ediyor. Kısa sürede hizmete geçmesi amaçlanan sağlık birimleri hem deprem güvenliği yüksek olacak hem de vatandaşların birçok ihtiyacını karşılayacak. 6 yeni sağlık merkezinin inşaatının 4 ay sonra bitmesi hedefleniyor. 

GÜNCEL DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN 

Bağcılar Belediyesi sağlık tesislerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlık tesislerinden her biri hem donanımlı hem de güncel deprem yönetmeliğine göre yapılacak. 4 katlı olarak tasarlanan Kirazlı Sağlıklı Hayat Merkezi’nde; bay/bayan spor salonu, fiziksel aktivite koçluğu, röntgen odası, sağlıklı beslenme mutfağı, hasta izleme odası, laboratuvarlar, diyetisyen, ağız ve diş sağlığı polikliniği, ergoterapist, fizyoterapist, toplantı odası, gebelik okulu, podolog, psikolog, sigara bırakma polikliniği, okul sağlığı birimi, sosyal hizmetler uzmanı, çocuk gelişim uzmanı hizmetleri verecek” dedi. 

ÇELİK – PREFABRİK OLARAK TASARLANDI 

Yenigün Mahallesinde 5 katlı Aile Sağlığı Merkezi projesinde ise acil müdahale odası, laboratuvar, gebe izleme ve aile planlaması odası, aşı odası, emzirme odası ve 8 adet doktor muayene odası bulunduğu bilgisinin yer aldığı açıklamanın devamında “Demirkapı, Göztepe, Kazımkarabekir ve Kemalpaşa mahalleleri için tasarlanmış olan sağlık tesisi yapılarının her biri iki katlı. Çelik - prefabrik olarak tasarlanan yapılar gerek deprem güvenliği gerekse de hızlı imalat opsiyonları dolayısıyla avantaj sağlıyor” ifadeleri yer aldı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ 

Halk sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda yapımına başlanan sağlık merkezlerimiz çok yakında hizmete geçecek. Halk sağlığı için biz bu çalışmaları kendimize vazife edinerek elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizin sağlık alanında ne kadar iyi olduğunu pandemi sürecinde gördük. Sağlıkta daha kaliteli hizmet için bu ve benzeri projelere devam edeceğiz. Şimdiden ilçe sakinlerine hayırlı olsun diyorum”  şeklinde konuştu.

Bağcılar'a 6 yeni katlı otopark inşa edilecek!


Geri Dön