19 / 04 / 2024

Bağcılar’daki riskli 2 bina yıkıldı!

Bağcılar’daki riskli 2 bina yıkıldı!

Bağcılar’da bir temel kazısı sırasında yan parselde bulunan 2 binanın duvarları çatladı. Çökme riski bulunan 2 bina yıkıldı.



İstanbul'un Bağcılar ilçesinde temel kazısı, aileleri evsiz bıraktı. Yan parsel yapılan temel kazısı bina duvarlarını çatlattı. Bölgede bulunan 5'er katlı 2 bina risk nedeniyle yıkıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, bina sakinleri yıkımı gözyaşlarıyla izledi. Bölgede bulunan 8 bina ise yıkılma riskine karşı tahliye edildi. Yıkılan binalarda oturan ev sahipleri belediyelerin ayarladığı otellerde kaldı. 

Yıkım ile ilgili açıklamalarda bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. Gereken yapılacak. Bundan sonraki süreçte de gerek kiralama gerek eşya konusunda yardımcı olacağız. Şu an başka binalarda hasar yok. Burada ilave bir dönüşüm düşünüyoruz. İlk olarak 6 bina tahliye etmiştik. Şimdi 10 bina tahliye edildi. Kontrol ve tedbirlerimiz devam edecek” dedi.

Evi yıkılan Hacire Gürsoy ise, “Bir günlüğüne bizi otele yerleştirdiler. Geçici olarak mağduriyetimiz giderildi. 7-8 aydır temel inşaatı vardı. Daha önce yasaklanmıştı. Sonra yeniden başlandı. Yıkım kararı çıktığında ben ve eşim işteydik. Apar topar çıktığımız için evden hiçbir şeyimizi alamadık. 18 gün sonra düğünüm var. Bütün çeyizim evdeydi, emeklerim gitti. Tek tesellimiz can kaybının olmaması” şeklinde konuştu. 

Bağcılar'daki riskli bina yıkıldı!

Bağcılar'da çökme riski olan bina boşaltıldı!

 


Geri Dön