23 / 04 / 2024

Bağdat Belediyesi'nin konutta iyi firmalara ihtiyacı var

Bağdat Belediyesi'nin konutta iyi firmalara ihtiyacı var

Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, özellikle konut yapımında iyi firmalara ihtiyaçları olduğunu söyledi



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Diyarbakır'a gelen Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, başkanlığındaki meclis üyeleri ve milletvekilinden oluşan 16 kişilik heyet, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'nu makamında ziyaret ederek görüştü.

Ensarioğlu, görüşmede yaptığı konuşmada, Bağdat'ın Diyarbakır gibi kadim bir kent ve Ortadoğu'nun ticari ve siyasi olarak önemli bir merkezi olduğunu belirterek, Bağdat'ın Diyarbakır'a çok benzediğini belirtti.

Heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını anlatan Ensarioğlu, Irak'ın özellikle Bağdat'ın çok kötü bir süreç ve büyük bir yıkım geçirdiğini bildirdi.

Tarihten bugüne kadar Bağdat ile iyi ilişkiler kurulduğunu, Irak ile ticaretin her geçen gün artığını dile getiren Ensarioğlu, ticaret ve ilişkilerin genelde Irak'ın kuzeyi ile daha fazla olduğunu, güvenlik sorunu kalktıktan sonra Irak'ın bütünü özellikle de Bağdat ile çok iyi ilişkiler geliştirmek istediklerini aktardı.

İş adamlarından oluşan bir heyetle Bağdat'ı ziyaret edeceklerini ifade eden Ensarioğlu, şöyle dedi:
"Türkiye Ortadoğu'da yeni ekonomik ve siyasi bir havza oluşturuyor. Bu havzanın merkezinde Türkiye, Suriye, Ürdün ve Lübnan var. Ama Irak bu havzanın olmazsa olmaz ülkesidir. Irak'ın kötü sürecin izlerini silmesi ve yeniden inşası için Türkiye elinden geleni yapmalıdır. Özellikle müteahhit hizmetlerinde Diyarbakırlı firmaların çok önemli yeri vardır. İnşallah bu iş adamlarıyla Bağdat'a ziyaretimizde ilişkiler gelişir. Odaya kayıtlı 20 bin üyemiz var. Bunun 14 bini faaldir. Bunlar 16 iş kolunda çalışıyorlar."

-BAĞDAT BELEDİYE BAŞKANI ALZADİ-
Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi de Irak ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin bulunduğunu, 2003 yılında sonra büyük problemler yaşadıklarını belirterek, yeniden bir inşaya başlamak istediklerini bildirdi.

Özellikle Türkiye'nin Irak'ın yapılanmasında ilk sırada yer alması gerektiğini vurgulayan Alzadi, bu konuda Türk firmalarla bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Türk firmaların Irak'ta çalışmasını ve yeni Irak'ın yapılanmasında katkıları olmasını arzuladıklarını kaydeden Alzadi, şöyle konuştu: "Özellikle konut yapımında iyi firmalara ihtiyacımız var. Irak'taki insanların Türk firmalarıyla ilgili güzel fikirleri var. Güzel iş yaptıklarını düşünüyorlar. Bu nedenle onların gelmesine istiyorlar. Konut konusunda sorunlarımız var. Konut eksikliğimiz var. Diyarbakır'daki konutları çok beğendik. Bize faydalı olmasını diliyoruz. Aramızdaki ilişkileri geliştirmek istiyoruz."

Ziyarette Ensarioğlu, Alzadi'ye plaket verdi, kitap hediye etti. Daha sonra heyet, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.
AA


Geri Dön