24 / 04 / 2024

Bağdat Caddesi'nde metrekare fiyatı 10 bin TL'den başlıyor!

Bağdat Caddesi'nde metrekare fiyatı 10 bin TL'den başlıyor!

Kentsel dönüşümle adeta şantiyeye dönen Bağdat Caddesi'nde metrekare fiyatı 10 bin TL'den başlıyor.



İstanbul'da kentsel dönüşümde çalışmalarında öne çıkan Bağdat Caddesi'nde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Yoğun olarak çalışmaların devam ettiği bölgede fiyatların seyrini TSKB Gayrimenkul Değerleme şirketi uzmanı Delal Ekinci inceledi.


Kentsel dönüşümle birlikte Bağdat Caddesi cepheli binalardaki konutlar, ticari veya ofis olarak değişti. 


"Caddeye yakın konumda yer alan, yeni binalardaki konutların metrekare satış fiyatları yaklaşık 10-12 bin lira bandından seyrediyor." diyen Delal Ekinci, 100-110 metrekare dairelerin aylık kirasının 3 bin 500- 4 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Cadde'de minibüs yoluna ve tren yoluna doğru gidildikçe, metrekare satış fiyatları 9 binlere kadar düşüyor. 


2+1 daire talep görüyor

Bağdat Caddesi'nde sahile yakın ve direkt cadde üzerindeki konutlarda metrekare satış fiyatı 12 bin TL ile 14 bin TL arasında değişiyor. Ekinci, "Bölgede son 1.5 yılda, satış ve kiralamaların dolardan TL’ye dönme süreci başlamış olup günümüzde de piyasanın çoğunlukla TL üzerinden gerçekleştiği görülüyor." dedi. Bölgede yaklaşık 100 metrekare net kullanım alanı olan 2+1 daireler daha çok talep görüyor. 


Mağazalar doluyor

Bağdat Caddesi'ndeki dükkanların boşaldığına dair son zamanlarda bir çok haber çıktı. Ekinci de bu durumu doğruladı. Ekindi, dükkan doluluklarında da, yaşanan dönüşüm süreci, istenen yüksek kira bedelleri ve dolar kurundaki dalgalanmalar ile birlikte düşüş yaşandığını söyledi. Ekinci, “Fakat dönüşüm sürecinin tamamlanması ve kiralamaların TL üzerinden yapılması ile birlikte dolulukların tekrar artış trendine geçtiği görülüyor" dedi. 


Hürriyet 


Geri Dön