18 / 04 / 2024

Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği tamir edilecek!

Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği tamir edilecek!

Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği, 130 milyon dolarlık bir tamirat faturasıyla karşı karşıya



700 milyon dolarlık maliyetiyle dünyanın en pahalı büyükelçiliği olarak kayıtlara geçen, en büyük depremlere ve isyancılara dayanabilecek şekilde tasarlanan Irak'ın başkenti Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği, açılmasının üzerinden yalnızca 9 ay geçmesine rağmen şimdi 130 milyon dolarlık bir tamirat faturasıyla karşı karşıya.

Ocakta açıldığında hiç kimsenin mimarisini yüceltmediği Vatikan büyüklüğündeki elçilik, 2,000 veya daha fazla Amerikalının her türlü güvenlik ve komfor ihtiyacını karşılayabilmek üzere inşa edilmişti. Ancak şimdi Amerikalı bir başmüfettişin hazırlayarak Dışişleri Bakanlığı'na sunduğu rapora göre boruların yanlış döşenmesi, klima sistemindeki arızalar, elektrik sistemindeki hatalar gibi sorunların tamir edilmesi 130 milyon dolara mal olacak.
İngiliz Times gazetesindeki bir habere göre kanalizasyon sistemindeki bir sorun yüzünden büyükelçi yardımcısının konutu lağım kokuyor. Rapor, büyükelçiliği inşa eden Kuveyt firmasını da suçluyor ve 132 milyon dolarlık tamirat masraflarının şirkete fatura edilmesini istiyor.   
Milliyet


Geri Dön