26 / 04 / 2024

Bahçe dekorasyonunda yapılmadık ne kaldı?

 Bahçe dekorasyonunda yapılmadık ne kaldı?

İçeriden dışarıya taşınma eylemimiz tam teşekküllü olarak sürüyor. Işıklı günlere ve muhabbetli gecelere geniş kanepeler, uzun masalar, bahçe sinemaları, jakuzi ve şöminelerle hazırız. Kararlıyız, ağustos böceklerini kıskandıracağız!



Sanırım ilk olarak yemek odaları ayaklanıp özgürlüğünü ilan etti ve pencereden dışarı çıkarak yeşilliklerin tam ortasına kuruldu. Masaların üzeri evin içindeki yemek odasından daha romantik düzenlendi; bembeyaz masa tekstilleri, mum ışıkları, irili ufaklı vazolar, kuş kafesleri ve yüksek fenerlerle ile donatıldı; ağaçlardan rüzgar 

gülleri ve cam kuş biblolar sarkıtıldı. 


Baktık ki açık havada yaşam hem rahat, hem sakin, hem de bol oksijenli; bahçe oturma grupları dar gelir oldu; salona yakıştırdığımız tüm mobilyalar teker teker dışarı çıkıp temiz hava almaya başladılar. Vintage koltuklar, rustik sehpalar, kristal avizeler bahçe dekorunun bir parçası olunca, mağazaya gidip set halinde mobilya satın alma dönemi dış mekanlar için de kapandı. 


Ve sonrası... Bahçe mutfakları, ısıtıcılar, şömineler, jakuziler, cibinlikli yataklar ve bahçe sinemaları derken evin dışında geçirdiğimiz zaman uzadıkça uzayacağa benziyor. Açık havadaki keyif katsayısını artıracak ürünlerin önümüzdeki yıllarda tasarımcıların oyun alanlarına daha fazla girmesi de kaçınılmaz.


Mışıl mışıl...


Hamaklar ve cibinlikler sayesinde açık hava uykuları yaz günlerinin bir parçası oldu; ama bununla yetinmiyoruz, yatağımızı alıp bahçeye taşıyoruz. Çünkü ayışığı bizi bekliyor.


Alaska frigo!


Açık hava film seyirlerine özeniyorsanız, bu keyfi bahçenize taşıyabilirsiniz. Geniş bir duvar ördürüp oraya projektörle yansıtma yapabilir; yer minderlerinde film seyredebilirsiniz. 


Açık havada “evet”


Kırda, sahilde, arka bahçede... Evlilik törenlerini sade ve doğal bir davetle kutlamak isteyenler, açık havada olmanın yarattığı natürel dekordan yararlanıyor. 


Açık mutfaklar


Rustik ve provence tarzı mutfakların popülerliği artıyor. Bahçeye mutfak kurmak gibi bir niyetiniz yoksa, neşeli bir barbekü partisi için iyi bir barbekü edinin. 


360 derece müzik


Dış mekanda favori müziğinizle rahatlama fikrine bayılıyorsunuz. Size sesi 360 derece yayacak, kaliteli, iyi tasarımlı ve yeşillikler içinde görsel kirlilik yaratmayacak bir açık hava hoparlörü lazım. Bose, JBL ve EK Electronics Design’da yüksek performanslı modeller bulabilirsiniz.


Ateşini seç


Yaz gecelerinin keyfini uzatmak için alevlere çok iş düşüyor. Ancak dış mekan şöminelerinden hangisini seçeceğinize karar vermek kolay değil... Modern mi yoksa rüstik mi? Herhangi bir donanım bağlantısı olmayan portatif modeller çok pratik. Bioethanol, kullanarak yanan tipler ise çok çevreci.


Gel keyfim gel


Dış mekan için tasarlanan askılı ve kancalı sallanan koltuklar, içine gömülüp kitabınızı okumak için ideal olacaktır. Farklı fiyat aralıklarında seçenekleri mevcut.


Köpük molası


Spa konseptinin evlere girmesinin bir uzantısı olarak, bahçeye kurulan gazebolu/gazebosuz kompakt hidromasaj küvetleri, pek çok vitrifiye ve sauna markasının ürün gamına dahil oldu. Açık hava alanınız için faydalı ve serinletici bir alternatif!


Melda Narmanlı Çimen / HÜRRİYET


Geri Dön