26 / 04 / 2024

Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nde ışık göründü!

Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nde ışık göründü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yük trenlerinin seyir sürelerini 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin seyir sürelerini ise 60 dakikadan 10 dakikaya indirecek olan Bahçe-Nurdağı hızlı demiryolu projesinde ışık göründü.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçeleri arasında yer alan Gavurdağı'nda sürdürülen hızlı demiryolu projesi çalışmaları sürüyor. Milliyet'te yer alan habere göre, geliş ve gidiş istikametinde iki tünelin tamamlanmasıyla birlikte Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa Varyantı) hattı 32 kilometreden 17 kilometreye düşmüş olacak. Tren hattı hizmete girince yük trenlerinin seyir süreleri 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin ise 60 dakikadan 10 dakikaya kadar inecek. Bu sayede zaman ve enerji tasarrufu sağlanmış olacak. Trenlerin çekiş hızları da 2 kat artmış olacak.Toplam uzunlukları 20 kilometre olan tünellerin, 9.5 kilometrelik etabında geçtiğimiz günlerde güçlü makinelerle yapılan delme işlemleri tamamlandı ve ilk ışık görüldü. Diğer 9.5 kilometrelik tünelde de 2 kilometre ilerleme sağlandı.

Proje kapsamında 16 adet köprü, 84 adet menfez ve 7 adet alt/üst geçit yapıları mevcut. Altyapı, üstyapı ve elektrifikasyon yapım işleri TCDD Genel Müdürlüğü'nce sürüyor.


Geri Dön