23 / 04 / 2024

Bahçeköy illegal olarak belediyeye dönüştürüldü!

Bahçeköy illegal olarak belediyeye dönüştürüldü!

Sarıyer Belediyesi operasyonunda Bahçeköy Mahallesi"nde yeni atamayla yönetim oluşturulduğu iddia edildi. Ajda Pekkan da bu kişilere 1.5 milyon TLˆödemiş



İstanbul da CHP"li Sarıyer Belediyesi"ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında detaylar ortaya çıktı. İl jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmanın odağında 2009 yılına kadar belde iken Sarıyer Belediyesi"ne bağlanan Bahçeköy Mahallesi yer alıyor. Mahalle olan Bahçeköy"e özel temsilci olarak atanan Mahmut Yalçın"ın faaliyetleri hakkındaki iddialar ise soruşturmanın ana dayanağını oluşturuyor. Seçilmiş  muhtarı olan mahalleye kanuna aykırı bir şekilde atama yaparak yönetim oluşturduğu belirtilen CHP"li Sarıyer Belediye Başkanı şžükrü Genç"in Bahçeköy"ü özerk yapıda tuttuğu ve rüşvet sistemini bu şekilde işlettiği öne sürüldü. Sarıyer Belediyesi"nin uygulamaları ile, 2009"da belediyeden mahalleye dönüştürülen Bahçeköy"ün illegal bir şekilde tekrar belediye statüsüne dönüştürdüğü ortaya çıktı.

BAHçEKÖY YENİDEN BELEDİYE

CHP"Lİ Sarıyer Belediyesi Başkanı şžükrü Genç"in, Mahmut Yalçın"ın emrine 22 zabıta memurunu, eski belediye binasını, özel makam arabası, belediye adına Bahçeköy"deki protokol yerini, harcama ve imza yetkisini verdiği belirlendi.   Mahmut Yalçın"ın Bahçeköy"ün aydınlatma, çöp, imar, yol yapımı, gibi hizmetlerden sorumlu olarak gösterildiği de iddia edildi. Jandarmanın araştırmasına göre ise Bahçeköy ile ilgili şikayeti olanlara ˜Oradaki muhatap Mahmut Yalçın"dır" diyerek bu kişiye yönlendirildiği tespit edildi. Soruşturmada ortaya çıkan bir başka iddiaya göre; SİT alanı olan Bahçeköy"deki binalara   imar izni verildi.

KARDEşžİ DHKPC İçİN ÖLDÜ

Bahçeköy"e atanan Mahmut Yalçın"ın belediyenin taşeron bir firmasında temizlik işçisi olarak görünüyor. Bahçeköy Birim Sorumlusu olarak atanan Mahmut Yalçın"a belediye tarafından zarf içinde maaş gönderildiği iddialar edildi. şžüphelilerin rüşvetten 3 trilyon TL"ye yakın para kazandığı iüzerinde duruluyor. Sürper star Ajda Pekkan"ın evinin tadilatı için, 1 milyon 500 bin lira verdiği iddia edildi. Mahmut Yalçın ile ilgili iddialar üzerine belediyede   ˜Bizim adımıza çalışmıyor" açıklaması yapıldığı öğrenildi. Mahmut Yalçın"ın kız kardeşi DHKPC ölüm orucunda ölmüştü.
Star


Geri Dön