23 / 04 / 2024

Bahçeli evlerin satışı katlandı!

Bahçeli evlerin satışı katlandı!

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, "Bahçeli, butik projelerin satışı katlandı. Özellikle 2-2.5 milyon lira bandındaki konutlar çok hızlı satılıyor" dedi...



Dünyanın her yerinden lüks otel zincirleri ve markalı konut üreticilerinin yatırım için gözünü çevirdiği Bodrum, salgın sürecinde de ilgi odağı oldu. Turizm hareketi de hızlandı. 

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası lüks otel zincirleri ile markalı konut yatırımcılarının gözdesi olan Bodrum, koronavirüs sürecinde de hız kesmiyor. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; yükselen marka değeriyle yatırımcıyı cezbeden Bodrum’da Kovid-19 salgını sebebiyle azalan turizm hareketi de canlandı. Bir taraftan mevcut yatırımlar sürerken, global markaların yer arayışlarına da devam ettiğini belirten Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Bodrum, marka gücü sayesinde her krizden, sıkıntılı durumdan mutlaka güçlenerek çıkıyor. Bizler de marka değerine katkı verecek projeleri geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu. 

 Bahçeli evlerin satışı katlandı!

Resort tatili arttı

Müstakil konut kiralayarak tercih edilen tatillerin son haftalarda otellerden yana kullanılmaya başladığını vurgulayan Çağlar, son 2 haftadır yükselen yabancı turist akışına dikkat çekti. Çağlar, “Daha önce müstakil konut kiralamalarının artık 2 haftadır resort otellere döndüğünü görüyoruz. Resort otellerin açık alan ve doğayla iç içe olması, alınan üst düzey tedbirler insanların tedirginliğini kırıyor. Bayram rezervasyonlarında da yükseliş var. Yerli turist her zaman Bodrum bölgesini kalkındırıyor ama tabii ki yabancı turist hareketi de çok önemli. Bu hareket son haftalarda başladı. Asıl Almanya pazarı bizim için çok önemlidir. Seyahat kısıtlama uyarısının kalkmasını bekliyoruz. Aynı zamanda stratejik bir noktada bulunan Almanya ile diğer pek çok Avrupa ülkesi de gelmeye başlar. Diğer taraftan ise yurt dışında tatil yapamayan varlıklı bir kitle vardı. Bu kitlenin tercih edeceği yerlerin başında Bodrum geliyor” açıklamasında bulundu.

Konut satışı katlandı

Lüks oteller, restoran zincirleri ve ünlü modacıların Türkiye’deki yatırım merkezi Bodrum, salgın döneminde ise müstakil konut satışlarıyla da gündemde. Satılık konut piyasasında çok hızlı günler yaşandığına vurgu yapan Dağlarca Çağlar, “Tapu dairesindeki yoğunluktan da bunu anlıyoruz. Özellikle 2-2.5 milyon lira bandındaki konutlar çok hızlı satılıyor. Mesela proje hazırlanmış ruhsatı alınmış, daha ortada yok ama neredeyse tamamı satılmış. Bahçeli, butik projelerin satışı katlandı” diye konuştu. 

‘MAKSİMUM’ BAKIŞ AÇISI BODRUM’A YAKIŞMAZ

Son dönemde kıyı şeritlerindeki yapılaşmaya karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan sıkı denetimlere değinen Dağlarca Çağlar, gelinen dönemde Bodrum yapısına ve doğayla uyumlu olmayan projelerin satışının mümkün olmayacağının tekrar görüldüğünü belirtti. Çağlar, “O dönem yaşanan sorunların temelinde İstanbul ve  Ankara  gibi şehirlerden gelen müteahhitler oldu. Bu büyük firmaların çalıştığı mimarlar oldu. Bodrum’u, bu şehirler gibi bir yapı yoğunluğuna boğmak istediler. Maksimum uzunluk, maksimum yapı. Çok inşaat, çok para sandılar. Oysa ki az yapıp ederine satmak daha sürdürülebilir. Bu maksimum bakış açısı Bodrum’a ve çevreye yakışmaz” dedi. 

Müstakil yazlıklara rekor talep!

Bahçeli ev ve arazi satışları arttı!


Geri Dön