19 / 04 / 2024

Bahçelievler'de 5 katlı bina çöktü!

Bahçelievler'de 5 katlı bina çöktü!

İstanbul Bahçelievler’de, 5 katlı bir binanın yıkım çalışması sırasında meydana gelen çökme sonucu, kepçe operatörü Vezir Işık hayatını kaybetti. Yıkımın önlem alınmadan yapıldığını öne sürülüyor.




Olay, saat 18.00 sıralarında İstanbul Bahçelievler Soğanlı Mahallesi, Misket Sokak’ta meydana geldi. 5 katlı bir binanın yıkım çalışması sürerken, büyük bir gürültüyle çökme oldu. Bu sırada, çalışmayı yürüten kepçe operatörü Vezir Işık (45), kopan beton blokların operatör kabinine düşmesi sonucu ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu operatörü sıkıştığı yerden çıkardı. Ancak sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Vezir Işık’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Işık’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


Çöken binanın bulunduğu alan ise zabıta ekipleri tarafından demir bariyerlerle kapatıldı.


"BURADA TEDBİR ALINMAMIŞTI"


Yıkımın gerekli önlemler alınmadan yapıldığını öne süren bir görgü tanığı, "Kepçe bu alttan girince, buradaki beton bloklar komple aşağı geldi. Orada bir çatırtı oldu. Çatırtı olduktan sonra da yıkım oldu. Burada tedbir alınmamıştı" diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön