19 / 04 / 2024

Bahçelievler'de yıkılan bina çevreyi korkuttu!

Bahçelievler'de yıkılan bina çevreyi korkuttu!

Bahçelievler'de yenilenmesi için yıkılan bir bina etrafa korku saçtı. Yıkım alanında gereken tedbirler alınmayınca bir binada çatlaklar oluştu. İnşaatın diğer yanındaki hastane sakinleri ise duman ve gürültüden rahatsız oldu...



Bahçelievler'de yenilenmesi için yıkılan bir bina etrafa korku saçtı. Yıkım alanında gereken tedbirler alınmayınca bir binada çatlaklar oluştu. Diğer yanındaki hastane sakinleri ise duman ve gürültüden rahatsız oldu. Bahçelievler'de yenilenmesi için yıkılan bir bina etrafa korku saçtı. Yıkım alanında gereken tedbirler alınmayınca bir binada çatlaklar oluştu. İnşaatın diğer yanındaki hastane sakinleri ise duman ve gürültüden rahatsız oldu. Sakinler, "Çok sallandık. Deprem oldu sandık. Hiç bir tedbir almadılar, biz 'yapmayın' diye uyardık, savcılığa başvurduk hakkımızı arıyacağız. Evimin içi, binanın kolonları yıkılacak. Bu korkuyla mı oturacağız evde?" dedi.
Bahçelievler 16'ıncı sokakta bulunan 15 numaralı bina yenilenmesi için yıkılırken, bitişiğinde bulunan 17 numaralı Selin Apartman'nı zarar gördü. Binada ve evlerin içinde oluşan çatlaklar vatandaşları korkuturken, diğer yanında bulunan Engin Tıp Merkezi de dumandan zarar gördü.
Önceki gün sabah saatlarinde başlayan yıkım işlemi, apartman sakinlerinin uyarılarına ve şikayetlerine rağmen durdurulmadı. Evlerinde çatlaklar oluşan vatandaşlar savcılığa şikayette bulundu.
Akşam üzeri gelen Çankaya Belediyesi Zabıta Ekipleri'nin inşaata mühür vurmasıyhı yıkım işlemi durduruldu.
Hastanenin acil girişinin yanında bulunan ve yarım bırakılan yıkım alanına tehlikeyi önlemek için şerit çekildi.
"Deprem oldu sandık" Evinin duvarlarında çatlaklar oluşan Selin Apartmanı sakinleri'nden Nedim Yıldırım, "Sabah kahvaltı yapıyorduk, evin içinde deprem oldu sandık. O saatten beri cebelleşiyoruz yıkımı durdurmaları için. Emniyete gittik, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ne gerekiyorsa yaptık firmayı durduramadık. Bu yıkıma izin veren Çankaya Belediyesi onları kaç kere aradık 'bugün cumartesi kimseyi bulamazsınız' dendi. 24 yıl önce aldık bu evi. Hiç bir tedbir almadılar, biz yapmayın diye uyardık, hakkımızı arıyacağız. Yıkılma korkusuyla mı oturacağız?" dedi.
"Hukuka aykırı" Avukat Arca Açıkel, "Gerekli tedbirlerin hiç biri alınmadı.
İnşaat alanına perde çekilmedi.
'Yapılan yıkım hukuka aykırı hiç bir önlem almıyorsunuz' dememize rağmen devam ettiler. Önce çatıdan gelen su borusu kırıldı. Telefon ve internet kablosu molozların altında kaldı. Polislerin gelmesiyle birlikte internet ve telefon kablolarını kestiler. 'Zararı öderiz, hallederiz' dediler. Taş, moloz, duman altında kaldık. İzinsiz olarak binaya girip molozları topladılar. Çankaya Belediyesi ve firma hakkında şikayette bulunduk. Şu an binada kolonun yıkılma tehlikesi oluşuyor. Bina sakinlerini mağdur ettiler" diye konuştu.
"Arızalandı" Engin Tıp Merkezi Yetkilisi Taki Durudağ, "Kapıyı, pencereyi kapattık.
Üst katlarda duramadık, çok sallanıyordu. Bizim makinelerimizin bir parçası dahi çok pahalı cihazlar. Lazerlerimiz var, onları tozdan korumaya çalıştık.Klimalarımız arızalandı" dedi.


Milliyet  Ankara 

Geri Dön