19 / 04 / 2024

Bahçelievler'in derdi semt pazarları

Bahçelievler'in derdi semt pazarları

Bahçelievler; bir tarafı imarı ve yapılarıyla modern, öbür tarafı gelişmemiş iki yüzü olan bir şehir.



1992 yılında Bakırköy'den ayrılarak ilçe statüsüne kavuşan Bahçelievler; bir tarafı imarı ve yapılarıyla modern, öbür tarafı gelişmemiş iki yüzü olan bir şehir. İlçenin dış mahalleleri; modern bir yerleşim birimi görüntüsündeki ilçe merkezinin aksine, ihmal edilmiş, gelişememiş yerleşim birimleri olarak göze batıyor.

Dört tarafı Bakırköy, Küçükçekmece, Bağcılar ve Güngören tarafından çevrelenen ilçenin, ekonomik seviyesi, sosyal dokusu ve mimari görüntüsü birbirinden farklı 11 mahallesi var. Bölgenin en önemli ulaşım aksları; metro ve metrobüs hattı, E-5 Karayolu, Basın Ekspres Yolu ve Atatürk Havalimanı'na yakınlığı ile günden güne yıldızı parlayan Bahçelievler'de nüfus, Bakırköy'ün bir mahallesi olduğu 1960'lı yıllardan itibaren hızla arttı. 1960 yılında 8 bin olarak sayılan şehrin nüfusu 2007'de yapılan son sayımda 151 bini geçti.

Şehri doğudan batıya kat eden önemli ulaşım akslarına yakınlığın avantajını yaşayan ilçenin yaşadığı en büyük sorunların başında halen sokak aralarına kurulmakta olan semt pazarları geliyor. Semt pazarları kuruldukları yerde trafiği felç ederken, muhtemel deprem, yangın, sağlık ve adli olaylarda müdahale etme imkânını da ortadan kaldırıyor. Halk, seçilecek başkanın semt pazarı yerine daimi pazar kurulmasını sağlayacak tedbirler almasını bekliyor. Özellikle İzzet Çalışlar Caddesi ve Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde çoğalan oto galerilerinin kaldırılması da halen çözüm bekleyen sorunlar arasında bulunuyor. Merkeze uzak mahallelerdeki eski, çarpık ve imara aykırı yapılaşma, trafik yoğunluğu, otopark, yeşil alan yetersizliği ilçenin çözülmesi gereken diğer önemli sorunları olarak yeni belediye başkanını bekliyor. Merkezin dışındaki mahallelerde imara aykırı yapılmış binlerce yapı da yeni başkanın başını ağrıtacak sorunlardan biri olarak ortada duruyor. Hızla betonlaşan merkezin dışındaki mahallelerde yeşil alan ve park sayısı yok denecek kadar az. Bina, öğretmen yetersizliği ve sınıfların aşırı kalabalık oluşu sebebiyle ilçede yaşayan halkın bir bölümü çocuklarını ilçe dışındaki okullarda okutuyor.

Son 5 yıldır belediyeyi yöneten Osman Develioğlu, altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamladığı ilçede, halkın yüzünü güldüren pek çok icraat gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte okulların bahçesine ve müstakil alanlara spor salonları yapan Başkan Develioğlu, çok sayıda sağlık ocağının yapımını gerçekleştirdi. Sosyal belediyecilik anlamında fakirlerin imdadına koşan Develioğlu yönetimindeki belediye, aşevleri aracılığıyla binlerce fakiri doyurdu, 5 yılda yüzlerce imkânı olmayan genç çifti evlendirdi, binlerce muhtaç insana eşya ve para yardımında bulundu.

'Başladığımız işleri hızla tamamlayacağız'

AK Parti'nin 2. dönem için belediye başkan adayı gösterdiği Osman Deviloğlu, doğma büyüme bir İstanbullu. Develioğlu, belediye başkanlığından önce uzun yıllar şirket sahibi olarak iş dünyasında faaliyet gösterdi. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Develioğlu, siyasette iki kere milletvekili adaylığı deneyimi yaşadı. İlçe başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliği yapan Develioğlu, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren partinin çeşitli kademelerinde görev aldı. Develioğlu, seçildiği takdirde başlattığı yatırımları tamamlamayı ve spor, sağlık, trafik ve sosyal tesis olarak hazırlanmış yeni projeleri bir bir hayata geçirmeyi vaat ediyor. Sosyal ve katılımcı belediyecilik yapma sözü veren Develioğlu, sosyal belediyecilik çalışmalarını hız kesmeden devam ettireceklerini belirtiyor. İlçenin yaşadığı trafik, otopark ve yeşil alan sorunlarını yeni dönemde çözeceklerini belirten Başkan Develioğlu, ilçenin gelişmişlik farkını da ortadan kaldırmak için projeler hazırladıklarını, bunları yeni dönemde hayata geçireceklerini ifade ediyor. Develioğlu, Bahçelievler halkının çokça şikâyet konusu yaptığı oto galerilerini, galericilerin de razı olacağı bir şekilde Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile şehir dışına çıkaracaklarını söylüyor. Yeni dönemde deprem hazırlık çalışmalarına daha çok ağırlık vereceklerini sözlerine ekleyen Develioğlu, halkın kendisine güvendiğine ve bu dönem de kendisini seçeceğine inanıyor.

[CHP - Saffet Bulut] Eski ANAP'lı, yeni CHP'li

Saffet Bulut, Bahçelievler'in tanıdığı bir isim. 1960 yılından bu yana Bahçelievler'de yaşayan Bulut, siyasete ANAP'ta başladı. 1992'de partisinin Bahçelievler belediye meclis üyesi seçilen Bulut, aynı partiden 1994 ve 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde üst üste iki kez Bahçelievler belediye başkanı seçildi. 2004 yerel seçimlerinden önce partisinden ayrılıp AK Parti'ye geçti ve yeniden başkan aday adayı oldu. Ancak AK Parti, Saffet Bulut yerine başka bir ismi aday gösterince, siyasetten bir süre uzak kaldı. Aslen Trabzonlu olan Bulut, yükseköğrenimini Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yaptı. Mimarlık alanında çok sayıda projeye imza atan Bulut, bugün CHP adayı olarak Bahçelievler halkından oy istiyor. İlçenin sorunlarını; otopark, yeşil alan, hastane ve okul alanı üretimi, dar sokaklar, yetersiz meydanlar ve sokakların aydınlatılması olarak sıralıyor ve bunları çözmek için projelerinin hazır olduğunu belirtiyor.

[MHP - Ahmet Çadırcı] - Hastaneden siyasete

MHP, Bahçelievler Belediye Başkanlığı'na ilçede hizmet veren JFK Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Çadırcı'yı aday gösterdi. Dr. Ahmet Çadırcı, aslen Kerküklü. İlk-orta öğrenimini Bağdat'ta yapan Dr. Çadırcı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. Uzun yıllar İstanbul'daki kamu hastanelerinde hizmet veren Dr. Çadırcı, kamu hizmetinden sonra en son JFK Hastanesi'nde görev yaptı. Siyasetteki ilk önemli deneyimini 2009 yerel seçimlerinde yaşayacak olan Dr. Çadırcı, şehri MOBESE vasıtasıyla daha güvenli hale getirmeyi, deprem korkusu duymadan yaşanılacak konutlar inşa etmeyi, imardan kaynaklanan çarpık yapılaşmayı gidermeyi ve ilçenin sosyal hayatı ile fiziki yapısını engelli engelsiz herkesi içine alacak şekilde düzenlemeyi vaat ediyor.

Zaman

Geri Dön