26 / 04 / 2024

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor!

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor!

2020 yılında çalışmaların başladığı Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yasin Kartoğlu, Marmaray'a ulaşımın kolaylaşacağını dile getirdi. 



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Başakşehir Belediyesi'nin ortaklığı ile inşa edilen Bahçeşehir-Halkalı  Marmaray  Ring Tren Hattı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Milliyet'te yer alan habere göre; Proje sahasında inceleme yapan  Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, proje ile ilçede ulaşımda yeni bir dönemin başlayacağını dile getirdi. Proje sahasında incelemelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, proje ile ilçede ulaşımda yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Marmaray’a hızlı ulaşım ve entegrasyon imkanı sağlayacaklarını ifade eden Başkan Kartoğlu, “Başakşehirli komşularımıza müjdesini verdiğimiz ring tren hattı çalışmalarında sona gelindi. TCDD ile imzaladığımız protokol kapsamında Bahçeşehir’e bir de tren istasyonu yapıyoruz. Aynı zamanda bölgede yaklaşık 350 araç kapasiteli otopark alanı ve Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı’ndan alana ulaşımı sağlamak için köprü yapıyoruz.” diye konuştu.

Bahçeşehir-Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı nda çalışmalar tamamlanıyor!

MAHALLE MAHALLE RAYLI SİSTEM 

Bahçeşehir - Halkalı Marmaray Ring Tren Hattı’nda seferlerin yakın zamanda başlayacağını dile getiren Başkan Kartoğlu, “Başakşehir’imizin tüm mahalleleri raylı sisteme kavuşsun diye elimizden gelen bütün imkânları seferber ediyoruz. Ring seferlerinin başlamasının ardından Başakşehirli komşularımız Marmaray’a ulaşımında büyük kolaylık sağlanacak” ifadesini kullandı.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı! 


Geri Dön