28 / 03 / 2024

Bahçıvan: Emlak Konut modeli sanayici için de kurgulanmalı

Bahçıvan: Emlak Konut modeli sanayici için de kurgulanmalı

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, "Emlak Konut devlet arazilerine yapılacak konutlarla ilgili bir kuruluşsa aynı model sanayici için de hayata geçirilebilir." dedi.



İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Gümrük Birliği serbest ticaret anlaşmalarına karşı revize edilmeli" dedi.


Bahçıvan İSO Meclisinin Kasım ayı toplantısında yaptığı konuşmada, sanayinin sorunlarını dile getirdi ve çözüm önerilerini sundu.


"İhracata geniş kapsamlı destek gerekli, finansal istikrar en önemli değer, büyüme için projeler temelli teşvik sistemi Türkiye'nin üretim ve ihracata dayalı büyüme modeli, bilgi ve teknoloji içeriği daha yoğun, katma değeri daha yüksek bir sanayi yapısına geçiş ile mümkün" diyen Bahçıvan şunları kaydetti:


"Hammadde ve yatırım malı ithalatında, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) tamamen kalkmalı. Kalkınma Bankacılığı modeli oluşturulmalı. Kalkınma bankacılığının sanayimizin üreterek sürdürülebilir büyümesinde önemli bir rol üstlenmesi gerekiyor. Yatırımcı sermayesini arsaya ve binaya bağlamamalı. Emlak Konut devlet arazilerine yapılacak konutlarla ilgili bir kuruluşsa aynı model sanayici için de hayata geçirilebilir. Sanayiye yönelik istihdam özendirilmeli. Son dönemde, iş gücüne yeni katılacak olan kitlenin çoğunda sanayi sektörü artık bir tercih değildir. Sanayide istihdam sorununun özü, yeteri kadar işgücünü sanayiye çekememektir."


AA




Geri Dön