18 / 05 / 2024

Bakan duyurdu! Hesaplara yatmaya başladı!

Bakan duyurdu! Hesaplara yatmaya başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkşeker aracılığıyla 452 milyon liralık pancar söküm avansını bugün pancar üreticisi çiftçilerin hesaplarına yatıracaklarını açıkladı. İşte detaylar...



Çiftçilere yapılan ödemeler devam ederken., Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkşeker aracılığıyla 452 milyon liralık pancar söküm avansını bugün pancar üreticisi çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Twitter hesabından bir açıklamada bulunan Bakan Kirişci, söz konusu ödemeye ilişkin paylaşımda bulundu.

Ödemenin hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Bakan, "Türkşeker aracılığıyla 452 milyon liralık pancar söküm avansını bugün pancar üreticisi çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" şeklinde tweet attı.

Bakan duyurdu! Hesaplara yatmaya başladı!

Türkşeker pancar avans fiyatını artırdı!

Bu arada Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker), geçtiğimiz Mart ayında daha önce 1 tonda 800 TL olarak açıklanan 2022 yılı pancar avans baz alım fiyatının 1 tonda bin  TL olarak güncellediğini duyurmuştu. Türkşeker’den yapılan yazılı açıklamada, pancar üreticisinin artan girdi maliyetleri karşısında korumak için daha önce 800 TL/Ton olarak açıklanan 2022 yılı pancar avans baz alım fiyatını bin TL/Ton olarak güncellediği kaydedilmişti. Ayrıca yine aynı açıklamada 25 TL/Ton olarak açıklanan kota tamamlama primini iki katına çıkararak 50 TL/Tona yükselttiği ifade edilmişti.

Bu kapsamda 50 TL/Ton kota tamamlama primi, 50 TL/Ton yaş pancar posası bedeli ile birlikte 2022-2023 üretim dönemi şeker pancarı avans fiyatı bin 100 TL/Ton 'a yükselmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön