20 / 04 / 2024

Bakan Erdoğan’ın verdiği asgari ücret talimatını açıkladı

Bakan Erdoğan’ın verdiği asgari ücret talimatını açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında 'Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti yenilememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım' dediğini dile getirdi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir’de Organize Sanayi Bölgesi'nde Küpeliler Sunta Fabrikası'nın temel atma programında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili son sözlerini paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında "Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti güçlendirmemiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım ki sabit gelirli vatandaşlarımız bu enflasyon altında bu kadar ezilmesinler" dediğini belirten Bakan Varank, hayat pahalılığına dair ise şunları söyledi: 

"1960'lardan beri asgari ücret uygulaması bu ülkede mevcut. Bu ülke enflasyonu bu kadar ilk defa mı görüyor? 2000 yılından önceyi bir değerlendirin bakalım. Yüzde 80, yüzde 200 enflasyonları da yaşadık ama o zaman hiçbir iktidar 'Temmuz ayında enflasyonu güncelleyeyim, emekçi kardeşlerimizin biraz da olsun işlerini kolaylaştırayım' demedi ama biz bunu söyledik, enflasyona ezdirmemek için asgari ücreti temmuzda güncelledik. Ocak ayında da inşallah sabit gelirli vatandaşlarımızın yine işine yarayacak bir zammı onlara yapmış olacağız. Emekçilerimizin hakkını vermek için de gayret yine göstereceğiz." 

Halkbank kararı çıktı piyasa hareketlendi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön