25 / 04 / 2024

Bakan Kirişci resmen açıkladı: Tohum desteği yüzde 75 oranında sübvanse edilecek!

Bakan Kirişci resmen açıkladı: Tohum desteği yüzde 75 oranında sübvanse edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada " Tohum desteği yüzde 75 nisbetinde sübvanse edilerek üreticilerimize dağıtılıyor olacak" dedi.



'İHRACAT 30 MİLYARLARA DAYANDI'

Yaptığı açıklamada üreticilerin aslında ürettiğini fakat ülke nüfsunun son 20 senede 65 milyondan 85 milyona yükseldiğini kaydeden Bakan Vahit Kirişci, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu belki bazen görülmüyor, fark edilmiyor gibi olabilir ama bizim gibi meslek mensuplarının mutlaka bunu hatırlatması ve bu ülkede üretenlerinin bu artan nüfusu da doyurma çabası içinde olduğunu görmemiz gerekiyor. Türkiye bir taraftan üretiyor bir taraftan da ürettiğini de yurt dışına ihraç ediyor. Bu ihracatımız da 30 milyarlara doğru dayanmış durumda. İnşallah bugün ki bu sembolik etkinlikle üreticilerimizin daha fazla fasulye üretmesini destekliyor, teşvik ediyor olduğumuzu bir kez daha göstermiş olacağız."

Konuşmaların ardından Bakan Kirişci, üreticilere kuru fasulye tohumu dağıttı. Program kapsamında çiftçiye 25 ton kuru fasulye tohumu dağıtıldığı belirtildi.

 

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Bakan Kirişci'den son dakika açıklaması! Çiftçi destek ödemeleri artırıldı! Destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı!

Çiftçilere müjde! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor! Bakan Kirişci resmen açıkladı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön