28 / 03 / 2024

Bakan Lütfi Elvan'dan 3 ile havaalanı müjdesi!

Bakan Lütfi Elvan'dan 3 ile havaalanı müjdesi!

Bakan Elvan'dan Kapıkule'ye hızlı tren, 3 ile havaalanı müjdesi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havacılık sektörünün gelişmeye devam ettiğini söyledi...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havacılık sektörünün gelişmeye devam ettiğini söyledi. Türkiye genelinde havalimanı inşasına devam edileceğini belirten Elvan, “Yozgat’ta, Rize'de havalimanı yapacağız. Trakya’da da havalimanı yapacağız.” dedi. Elvan, hızlı trenin de Kapıkule'ye kadar getirileceğini söyledi.


KAPIKULE'YE KADAR HIZLI TREN


Elvan, bir başka önceliklerinin de Türkiye'ye sınır olan ülkelerin ve sınır kapılarının hem demiryolu hem de karayolu açısından güçlendireceklerini belirterek, şunları kaydetti:


"Bulgaristan, Yunanistan bağlantımız, habur, Gürcistan ile bağlantımız… Yani sınırımızda yer alan ülkelerle altyapı bağlantımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu çerçevede İstanbul'u Edirne üzerinden Kapıkule'ye kadar hızlı tren ile bağlayacağız. 2015 yılında bunun ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. Kapıkule'ye Bulgaristan sınırına hızlı tren ile bağlantıyı sağlamış olacağız. Mega projelerimiz arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Köprümüz, bu köprü üzerinden geçecek demiryolu hattımız da bu hat ile bağlanacak. Yunanistan ile karayolu bağlantımızı güçlendiriyoruz demiryolu bağlantımızı baştan aşağı yeniliyoruz. Yunanistan tarafından da kendi demiryolunu güçlendirmesini bekliyoruz.


3 İLE HAVALİMANI YAPILACAK


Elvan, havacılık sektöründe de çok önemli gelişmelerin söz konusu olduğunu, bu yıl 166 milyon yolcu sayısına ulaşıldığını ifade ederek, "Kamu-özel iş birliğiyle havalimanları yapıyoruz, özel kesim marifetiyle yapılmasını sağlıyoruz. Yap-işlet-devret ile gerçekleştiremeyeceğimiz bölgesel nitelikteki havalimanlarını inşa ediyoruz, mevcut havalimanlarımızın modernizasyonunu sağlıyoruz. Mart ayında Ordu-Giresun havaalanını açacağız. Mayıs ayında Hakkari havaalanını arkasından Rize, Yozgat havalimanları gelecek, Trakya'da da havalimanı yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.


2015 SONU 4G'YE GEÇİLECEK


Bu yıl 4G'nin ihalesine çıkmayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Elvan, "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumumuz ile Bakanlığımız çalışmalarını yürütüyor. Hedefimiz bu yılın ilk 3 ay sonunda bunun ihalesini gerçekleştirmektir. İnşallah 2015 sonu itibarıyla 4G'ye de geçmiş oluruz" diye konuştu.


3 BÜYÜK LİMAN PROJESİ VAR


3 büyük denizde 3 büyük liman projelerinin bulunduğunu hatırlatan Elvan, denizcilik sektöründe gelecek dönemde ciddi canlanma söz konusu olacağını, bununla ilgili önlemler almaya başladıklarını söyledi.



Milliyet


Geri Dön