24 / 04 / 2024

Bakan Muş'tan KDV indirimi mesajı! Ağır yaptırımlar geliyor

Bakan Muş'tan KDV indirimi mesajı! Ağır yaptırımlar geliyor

Mart ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta geçtiğimiz yıl yakalanan ivmenin bu yıl da devam ettiğini vurgulayarak, mart ayında ihracatın yıllık yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolara ulaştığını duyurdu.



KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan firmalara en ağır yaptırımlar uygulanacağının altını çizen Bakan Muş, hali hazırda dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinden dolayı aksayan tedarik zincirinin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştan dolayı darbe aldığını vurgulayarak, ek fiyat artışlarının görüldüğünü anımsattı.  

İthalat, ihracat, lojistikle çalışmaların devam ettiğini anlatan Muş, çatışma bölgelerinde mahsur kalanlara insani yardımla her türlü desteğin verildiğini kaydetti.  

 Bakan Muş tan KDV indirimi mesajı! Ağır yaptırımlar geliyor

Sektör kuruluşlarıyla devamlı iletişimde olunduğunu ve arz güvenliğiyle ilgili tedbirlerin alındığını ifade eden Bakan Muş, bölgede yaşanan bu savaşın Türkiye ekonomisindeki etkilerinin asgari düzelde tutulmasını teminen Avrupa Birliği ile ticari faaliyetlerinin yoğunlaştırıldığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön