19 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!

Bakan Nebati'den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!

Bakan Nebati, çok beklenen açıklamayı gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Zam oranı, enflasyonun üzerinde olacak!



"Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak"

Asgari ücretli çalışanlar 2002'den beri enflasyon tarafından ezilmediğini hatırlatan Nebati, "Bu yıl da enflasyon hedefimiz bu kadar değildi. Memur maaşları zaten 6 ayda bir güncelleniyor. Asgari ücretteki artış gelecek yılın enflasyon hedeflerine göre belirleniyor. Bu yıl enflasyon, hedeflerimizin üzerinde çıktığı için Temmuz ayında tekrar güncellemeye gittik. Şimdiye kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak." dedi.

Bakan Nebati den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!

"Enflasyon sadece Türkiye'nin problemi değil"

Enflasyonun sadece Türkiye'nin sorunu değil, küresel bir sorun olduğunu belirten Bakan Nebati, ABD'nin enflasyon sürekli tartışılır halde olduğunu açıkladı. Bakan Nebati, "Küresel emtia fiyatlarındaki yükseliş gösteriliyor bu artışın sebebi olarak. Salgında iş yerleri kapandı, üretim durdu, sağlık sistemleri birçok yerde adeta çöktü. İnsanların bir yıl sonrasına ilişkin ön görüleri kayboldu. Mayıs ayından itibaren Türkiye'nin ve dünyanın normalleşeceğini öngörüyorduk. 21 Şubat'ta savaş başladı. 3 gün sürecek denilen savaş bugün Avrupa'yı kuşatmış durumda." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati den flaş asgari ücret açıklaması! Enflasyonun üzerinde olacak!

"Türkiye'deki enflasyonun en önemli sebeplerinden bir tanesi kurdaki ani yükseliş"

Enerji ithalatçısı olduğumuzu belirten Bakan Nebati, bunun çok ağır bir baskısı olduğunu hatırlattı. Geçen sene hiçbir makro ekonomik göstergenin desteklemediği kurlardaki ani değişiklikler yaşandığını hatırlattı. Bakan Nebati, daha sonra şunları belirtti:

"Türkiye'deki enflasyonun en önemli sebeplerinden bir tanesi kurdaki ani yükselişti. 20 Aralık günü sahte belgeler dolaşıyordu. Bir diğer sebep ise beklentiler elbette. Birçok işletme stoklara girdiler salgın ve savaş sonrası. Yarına fiyatlar yükselebilir diye düşündüler."


Geri Dön