28 / 03 / 2024

Bakan Nebati'den flaş borsa açıklaması

Bakan Nebati'den flaş borsa açıklaması

Günü yüzde 2,55 yükselişle ve yeni bir rekorla tamamlayan Borsa İstanbul için akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den flaş bir açıklama geldi.



Twitter hesabından Borsa İstanbul ve BIST 100 endeksi ile ilgili de paylaşım yapan Nureddin Nebati, borsanın bugünü (2 Eylül 2022) yüzde 2,55 kazançla kapatarak yeni bir zirve rekoru kırdığını ifade etti. Nebati, "BIST 100 endeksi yüzde 2,55 artışla 3.222,74 puandan kapanarak en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirirken gördüğü en yüksek zirveyi de 3.288,88'e taşıdı" diye konuştu.

Borsa İstanbul'un 2 milyon 526 bin yatırımcı sayısına ulaştığını dile getiren Nebati, halka açık şirketlere ait hisse senetlerinin toplam değerinin 400 milyar TL olduğunu dile getirdi. "Borsa İstanbul, yerli ve yabancı yatırımcının güvenle yatırım yaptığı bir mecra haline geldi" diyen Nureddin Nebati, şirket karlılıklarındaki artış ve ekonomideki güçlü seyirin BIST'i yatırımcılar için cazip kıldığını söyledi.

Borsa İstanbul'un son dönemde kaydettiği performansla diğer uluslararası borsalardan olumlu yönde ayrışmış durumda olduğunun altını çizen Nebati, ilerleyen dönemde de bu güçlü seyrin sürmesinin beklendiğini söyledi.

Nebati, "Tüm bireysel ve kurumsal yatırımcılarımızın finansal bilinç ile yatırım yapabilmesi için hem Borsa İstanbul yönetimi hem de ekonomi yönetimi, üzerine düşen sorumluluğun bilinci ile çalışıyor" ifadesini kullandı.

 

Bakan Nebati'den The Economist'e dikkat çeken yanıt: 'Ters giden bir şey yok'

EYT’de son dakika gelişmesi! Hazine Bakanı Nureddin Nebati açıkladı! Kimler EYT’den yararlanacak?

Bakan Nebati duyurdu, istihdama teşvik geliyor

Dar gelirli ailelere ilaç gibi gelecek yeni destek! Bakan Nebati açıkladı! Milyonları ilgilendiriyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön