19 / 04 / 2024

Bakan Sarı Erzurum Kalesi çevresini inceledi!

Bakan Sarı Erzurum Kalesi çevresini inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Erzurum Kalesi ve çevresinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Projesi’ni bizzat sahada inceledi, Tarihi Tescilli Erzurum Evleri hakkında bilgi aldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Erzurum Kalesi ve çevresinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Projesi’ni bizzat sahada inceledi. 


Bakan Sarı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Erzurum Kalesi ile Kültür Yolu Projesi’nin Birinci Etap Alanı’nı gezdi. 


Sarı, gezi esnasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve restorasyonu yapılan Tarihi Tescilli Erzurum Evleri hakkında bilgi aldı. 


Bakan Sarı daha sonra Başkan Sekmen ve diğer yetkililerle birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından biri olan Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemede bulundu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, ön çökertme ve havalandırma havuzları, hava üfleyici ünitesi ile çöktürme havuzlarını gezdi. Sarı, tesise giren ve arıtılan suyun karşılaştırmasını da yaptı. 


Başkan Sekmen’den tesisle ilgili bilgi alan Bakan Sarı, Büyükşehir’in yatırımından övgü dolu sözlerle bahsederek, “Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük yatırımlarından biri olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi, Dünya ve Avrupa standartlarına sahip ülkemizin en modern tesislerinden biridir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın aracı olduğu bu tesis sayesinde doğa ve çevre korunmaktadır. Atıksu Arıtma Tesisi sadece Erzurum’a değil diğer vilayetler ve bölgemize çevrenin korunmasına yönelik önemli katkılar sunmaktadır” dedi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön