23 / 04 / 2024

Bakan Yıldırım: Kanal İstanbul bu yıl start alacak

Bakan Yıldırım: Kanal İstanbul bu yıl start alacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a ikinci Boğaz’ı açacak Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu: Hazırlık çalışmaları devam eden projenin yapımına bu yıl başlanacak



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a ikinci Boğaz’ı açacak Kanal İstanbul projesiyle ilgili, “Hazırlık çalışmaları devam eden projenin yapım çalışmalarını bu sene sonu başlatmayı, en azından ihaleleri başlatmayı hedefliyoruz” dedi.


Geçen ay Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan hükümetin eylem planında da Kanal İstanbul projesi için yasal düzenlemenin Haziran sonuna kadar yapılacağı duyurulmuştu.


NTV canlı yayınında konuşan Yıldırım, Temmuz - ağustos gibi 3. köprünün hazır hale geleceğini, 3. havalimanının ilk etabının da 2018’de açılacağını söyledi.



Tamamı beklenecek

 

Binali Yıldırım, “3. köprü aslında mayıs gibi bitiyor ancak devam eden yollar var. 115 kilometre bağlantı yolları ile 225 kilometreyi buluyor. Bunlar tamamen bittikten sonra açalım diye bir karar aldık. 3. havalimanı da tüm hızıyla devam ediyor. Birinci etabı 26 Şubat 2018’de açılmış olacak. Sonra iki etabı daha var” dedi.


Milliyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 'Kanal İstanbul' ihalelerinin 2016 yılı sonunda yapılmasını planladıklarını söyledi.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım NTV canlı yayınında gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, iletişim sektöründe 4.5G teknolojisine geçiş aşamasında operatörlerin ortak hareket etmesine ve beraber altyapı yatırımı yapmasına olumlu baktıklarını söyledi. Kanal İstanbul ihalelerinin de yıl sonunda yapılacağını açıkladı.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, “Hazırlık çalışmaları devam eden projenin yapım çalışmalarını bu sene sonunda başlatmayı, en azından ihaleleri başlatmayı hedefliyoruz” dedi.


Geçen ay Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan hükümetin eylem planında da Kanal İstanbul projesi için yasal düzenlemenin Haziran sonuna kadar yapılacağı duyurulmuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde 2011 Genel Seçimleri öncesi “çılgın proje” olarak Kanal İstanbul’un yapılacağını duyurmuştu.


SİBER SALDIRILAR


Yıldırım ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında siber güvenlik konusunun da ele alınacağını belirterek, “Güvenli kamu ağının oluşturulması ile ilgili tedbirlerimiz var.. İnternet ortamında suç içeren faaliyetlerin önüne geçilmesi konusunda çalışmalar da yapıyoruz. Bu konuda sunumlar olacak” diye konuştu.


Aralık ayının sonuna doğru Türkiye’de bazı kamu kurumu ve bankaların internet sitelerinin çalışmamasına neden olan siber saldırılar yüzünden, bankalarda aralıklarla işlemler gerçekleştirilememişti.


Bilgisayar korsanları ve aktivistlerden oluşan bir grup olan Anonymous bu saldırılar öncesinde Türkiye’ye tehditte bulunmuş, “Eğer IŞİD’i desteklemeye son vermezseniz internetinize saldırıyı sürdüreceğiz. DNS, banka ve devlet sitelerini indireceğiz” sözlerini içeren bir video yayınlamıştı.


Hükümet yoğun siber saldırılar sonucu gereken önlemlerin alındığını, ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını açıklarken, konunun ilk MGK toplantısı gündemine geleceği belirtilmişti.


4.5G TEKNOLOJİSİ


Yıldırım 4.5G teknolojisi ile ilgili soru üzerine, “Beraber yatırım yapmalarına olumlu bakıyoruz ama iş başa gelince ortak hareket etmeye karar veriyorlar, bu da kolay olmuyor.. Baştan hepsi ayrı ayrı altyapı yatırımları yaptıkları için zorluk mevcut ama zararın neresinden dönülse de kârdır. Ben destekliyorum bunu, zaten ayrı yatırım kaynak israfı” diye konuştu.


Turkcell  ve Vodafone, Türkiye’deki operatörlerin sahip oldukları fiber altyapıyı oluşturulacak ortak bir yapıya devretmesini isterken; altyapı yatırımlarının büyük kısmına sahip olan Türk Telekom  bu talebe karşı çıkıyor. Nisan ayında geçilmesi planlanan 4.5G teknolojisiyle ilgili operatörlerin ortak 16.5 milyar dolarlık altyapı yatırım ihtiyacının, ortak gerçekleştirilmesi durumunda 12.5 milyar dolar düşerek, 4 milyar dolara gerileyeceği hesaplanıyor.


Sözcü


Geri Dön