29 / 03 / 2024

Bakan Yılmaz'dan Çorum'a kültür merkezi ve Şendere Göleti için destek istendi!

Bakan Yılmaz'dan Çorum'a kültür merkezi ve Şendere Göleti için destek istendi!

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşerek Çorum’a yapılması planlanan Kültür Merkezi ve Şendere Göletinin yatırım programına alınması için destek istedi...




AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşerek Çorum’a yapılması planlanan Kültür Merkezi ve Şendere Göletinin yatırım programına alınması için destek istedi.


AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Şendere göletinden il merkezinde 42 köy, 11 belde ve Uğurludağ ilçesi olmak üzere toplam 54 ünitenin faydalanacağı söyledi. Çorum’u sahip olduğu tarih, kültürü ve sanatsal çalışmalarıyla köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Uslu, kentte kültürel ve sanatsal etkinlikler, 1968 yılında yapılan Devlet Tiyatro binasında gerçekleştirildiğini hatırlattı.


İlde kültürel ve sanatsal etkinliklerin günden güne arttığını dile getiren Uslu, “2010 yılında Devlet Tiyatrolarının Çorum Sahnesini açması ile birlikte ilimizde bulunan tek salon yetersiz hale gelmiştir. Mevcut Devlet Tiyatro salonumuzun yerine Çorum’a çok amaçlı bir Kültür Merkezini kazandırmak istiyoruz. Çorum Kültür Merkezi yapımının 2014 yılı ek yatırım programına alınması için katkılarınız bekliyoruz.” dedi.


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz görüşme sonrasında her iki konuyla da yakından ilgileneceğini söyledi.



Milliyet


Geri Dön