26 / 04 / 2024

Bakırköy Kadın Doğumevi Hastanesi'nin satışı protesto edildi!

Bakırköy Kadın Doğumevi Hastanesi'nin satışı protesto edildi!

Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5250 metrekarelik arazi için düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. İstanbullular hastanelerine sahip çıkmak için eylem yaptı.



İstanbullular hastanelerine sahip çıkmak için dün eylemdeydi. Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5250 metrekarelik arazi için  TOKİ  Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. Hastanenin satışının gerçekleştiği salonun dışında ise vatandaşların eylemi vardı. Bakırköy Kent Savunması olarak bina önünde toplanan kalabalık, "Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi halkındır satılamaz" ve "Hastanemizi geri istiyoruz" pankartı açtı. Bakırköy Kent Savunması adına konuşan Ümran Serhan, hastanenin 2011 yılında TOKİ tarafından Halkalı'da yapılan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne taşındığını ifade etti. 


Serhan, hastanenin arazisinin 'ayrıcalıklı imar planı ile ticari alana dönüştürüldüğünü' belirtti. Serhan, "Bakırköy halkı olarak hastanemizi geri istiyoruz. Yırca'da ve Cerattepe'de halkımız kamusal alanlar için nasıl direnmişse bizler de bu hakkımızı kullanacağız. Övündüğümüz bir sahilimiz vardı, ne sahilimiz ne yeşil alanımız kaldı" dedi.


Sözcü




Haber BirGün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bakırköy eski Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5 bin 250 metrekarelik arazi için TOKİ Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen ihale Bakırköylüler tarafında protesto edildi. İhalenin yapıldığı bina önünde eylem yapan Bakırköylüler, "Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi halkındır satılamaz", "Hastanemizi geri istiyoruz" pankartları taşıdı. Bakırköy Kent Savunması adına konuşan Ümran Serhan, "Plan notlarına baktığımızda her türlü ticari işletmenin bu alanda yapılmak istendiğini ve yapılmak istenen ticari komplekslerde hiçbir kamu yararının olmadığını görüyoruz" dedi. 


Meclis'e taşındı 


CHP'li vekiller Dr. Sibel hastanenin bulunduğu 5 bin 250 metrekare arsa alanının ihaleye çıkarılmasını TBMM gündemine taşıdı, yurttaşların hastane arsasında AVM yapılacağına dair endişeleri olduğunu vurguladı. 




BirGün




Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin bulunduğu 5 bin 250 metrekarelik arazi için TOKİ emlak konut GYO tarafından düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. Kat karşılığıı gelir paylaşımı ile “Açık İhale -Kapalı Zarf Teklif Alma” usulü şeklinde gerçekleştirilen ihale Bakırköylülerin protestosuna da sahne oldu. 

Bakırköy Kent Savunması olarak bina önünde toplanan kalabalık, “Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi halkındır satılamaz”, “Hastanemizi geri istiyoruz” şeklinde pankart açtı. Basın açıklamasının ardından ihaleyi takip etmek üzere salona girmek isteyen temsilciler ile basın mensuplarının ihaleyi takip etmesine izin verilmedi. İhaleye katılan firmalar ile açık arttırma ile yapılacak ikinci tur ihale bilgilerinin daha sonra açıklanacağı bildirildi.


‘Kamu yararı yok’

Bakırköy Kent Savunması adına konuşan Ümran Serhan, “Yapılmak istenen ticari komplekslerde hiçbir kamu yararının olmadığını görüyoruz. Satışın derhal iptal edilmesini ve Bakırköy SSK Doğum ve Çocuk hastanesinin aynı fonksiyonla yenilenerek inşa edilmesini” dedi. Yenimahalle muhtarı Nihat Şahin, “Bizim övündüğümüz bir sahilimiz vardı, ne sahilimiz ne yeşil alanımız kaldı. Bakırköy ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeye başladı” diye konuştu. 


Belediye yargıya taşıdı

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, TOKİ tarafından satışa çıkartılan Bakırköy eski Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne ait alanının planlarına itiraz ettiklerini beritti ve konuyu idari yargıya taşıdıklarını söyledi. Kerimoğlu, “Bizim yürütmeyi durdurmaya yönelik başvurularımız reddedilmiş olup davamız esas yönünden incelemeye devam edecektir. Bilirkişi, keşif gibi süreçler işleyecektir” dedi.



Milliyet 


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


BAKIRKÖY Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazi ihalesi, Bakırköy Kent Savunması üyesi grup tarafından protesto edildi. SSK Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5 bin 250 metrekarelik arazi için TOKİ Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. Kat karşılığı gelir paylaşımı ile "Açık Îhale-Kapalı Zarf Teklif Alma" usulü şeklinde gerçekleştirilen ihale, Bakırköylüler tarafından protesto edildi. 

Bakırköy Kent Savunması olarak ihalenin yapıldığı Ataşehir'deki Emlak Konut GYO A.Ş. önünde toplanan grup, "Hastaneler halkındır satılamaz" şeklinde slogan atıp, "Hastanemizi geri istiyoruz" yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Ümran Serhan, Emlak Konut GYO'nun, 64 yıllık SSK Bakırköy Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni kat karşılığı, gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardığını söyledi. Ümran Serhan, kuruluşu 1952 yılma dayanan ve bölgenin en eski sağlık kurumlarından olan hastanenin 2011 yılma kadar Bakırköy ve İstanbul halkına hizmet verdiğini belirtti. Serhan, "Yapılmak istenen projede hiçbir kamu yararının olmadığım görüyoruz. İnsanın yaşadığı bir yerde diğer her şey gibi sağlık hizmetleri ve sağlık alanları da o derece önemlidir. Bizler Bakırköy halkı olarak, hastanemizi geri istiyoruz" dedi. 

İHALEYİ PROTESTO ETTİLER 


SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ihalesinin yapıldığı bina önünde toplanan Bakırköy Kent Savunması adlı grup, ihaleyi protesto etti. 'Hastanemizi geri istiyoruz' pankartı açtı. 

Habertürk

Geri Dön