29 / 03 / 2024

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi planına itiraz edilecek!

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi planına itiraz edilecek!

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Sinan Erdem Spor Salonu'nun bulunduğu alanda imar planı değişikliği yapıldı. Plan değişikliğine Bakırköy Belediyesi itiraz edecek.



Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi, 251 ada 14, 17, 28 ve 33 parseller ile 468 ada 1 parsele ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi, 20 Nisan'dan onaylanmıştı. 


1 milyon 38 bin metrekarelik alanı kapsayan bölgede Sinan Erdem Spor Salonu, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Lepra Deri Zührevi Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi yer alıyor.


Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi planına itiraz edilecek!


Bakırköy Belediyesi itiraz edecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan bu imar planı değişikliğine Bakırköy Belediyesi'nden itiraz gelecek. 


"Bakırköy'ün son yeşil alanı" olarak adlandırılan arazinin en büyük kısmını çam ağaçları ile kaplı yeşil alan oluşturuyor.


Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi, 251 ada 14, 17, 28 ve 33 parseller ile 468 ada 1 parsele ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı  20 Mayıs'a kadar askıda kalacak. İmar planına itiraz edecek Belediye yetkilileri kendilerinin ve Büyükşehir Belediyesi’nin planlama sürecinde devre dışı bırakılmalarının doğru olmadığını söyledi. 


Hastanede yenileme yapılabilecek

Plan değişikliğine göre hastane kısmında sadece yenileme yapılacak. Tescilli yapılardan dolayı orada yapılaşma yapılamayacak.


Bakırköy'de 103 hektarlık alanın imar planı askıda!


Hürriyet


Geri Dön