19 / 04 / 2024

Balçova arsa mağdurları ayrıcalık tepkisi gösterdi!

Balçova arsa mağdurları ayrıcalık tepkisi gösterdi!

İzmir'in Balçova ilçesinde, 5 bin arsa sahibini ilgilendiren ve varisleriyle 20 bin kişiyi bulan arsa mağdurları, kentin çeşitli bölgelerinde, ortaklık payıyla verilen inşaat değerleri arasında farklılıklar olduğunu, kendilerinin bundan yararlanamadıkları




İzmir'in Balçova ilçesinde, 5 bin arsa sahibini ilgilendiren ve varisleriyle 20 bin kişiyi bulan arsa mağdurları, kentin çeşitli bölgelerinde, ortaklık payıyla verilen inşaat değerleri arasında farklılıklar olduğunu, kendilerinin bundan yararlanamadıklarını söyleyip tepki gösterdi. 


Kamuoyunda arsa mağdurları olarak bilinen vatandaşlar, beş bin arsa için imar planlarının yapımı sırasında haksızlıklar olduğu gerekçesiyle, 11 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı. Mağdurlar, Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi ne de tazminat talebiyle dava açtı. Dava sırasında mağdurlar, kendi arazileri için inşaat yapmak üzeıe verilen emsal değerleri ile farklı bir bölgede verilen emsal değer arasında büyük farklılık olduğunu haksızlık yaşadıklarını ileri sürdü. Bunun içinde avukat Mustafa Kemal Turan, biri Balçova diğeri Konak'ta olmak üzere iki emsal değerleriyle ilgili dosyayı örnek olması için AIHM'e gönderdi. AİHM, yetkili birimlerden de yine bu dosyalarla ilgili bilgi ve açıklama istedi. Ayrıca bu dosyalan da daha ayrıntılı incelemek karan aldı. 



BİZ DE AYNISINI İSTİYORUZ 


Bu gelişme üzerine arsa sahipleri, dün Uçkuyular Pazaryeri yanında toplandı. Kararı sevinçle karşılayan arsa sahipleri ve varisleri adına açıklamayı yapan avukat Tuıan. kararın çok önemli olduğunu belirterek. "Bizler onlara ne verildiyse aynısını istiyoruz. Bizim arazilerimiz için yüzde 90'lara varan terk kararlan veriliyor, ama onlara aynı uygulama yapılmıyor. 


Artık bize verin, şu kadar terk öyle inşaat yapın diyemeyecekler. Çünkü elimizde mahkeme nin bu yöndeki kararı olacak. Bu arazi sahiplerine ne kadar hak verildiyse bizlere için de o kadara hak verilecek. Bizim arazilerimizden birisi 16 kat diğeri ise 12 kat fazla imar izni alıyor. Ya bizlere de öyle hak verilsin yada onlarda da bizim ki gibi kesinti yapılsın" dedi. 



Hürriyet Ege



Geri Dön