19 / 04 / 2024

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçe belediye başkanıyla birlikte Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen "Uluslararası Gayrimenkul Fuarı"na (MIPIM) çıkarma yaptı.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında "Bandırma Organize Sanayi Bölgesi", "Ayvalık Kruvaziyer Limanı", "Sarımsaklı Kıyı Plajı Düzenlemesi", "Port Gömeç", "Tuzla Önü Projesi ve Ayvalık Köprüsü" projelerini yerli ve yabancı yatırımcılara tanıttı. Uğur, fuarda "Bandırma Limanı"na 15 milyar dolarlık yatırım talebi geldiğini açıkladı. Bandırma Limanı'nın yanı sıra Balıkesir'in diğer projelerinin de fuarda yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Uğur, "Balıkesir'i marka kent yapma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Bugün sona erecek fuara 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneliyle 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşları katıldı.



Sabah Egeli





Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Büyükşehir Belediyesi, Fransa’da düzenlenen Gayrimenkul Fuarı’na katıldı. Projeler büyük ilgi görürken, Bandırma Limanı için yatırım talebi geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçe belediye başkanıyla birlikte Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen "Uluslararası Gayrimenkul Fuarı"na (MIPIM) çıkarma yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında "Bandırma Organize Sanayi Bölgesi", "Ayvalık Kruvaziyer Limanı", "Sarımsaklı Kıyı Plajı Düzenlemesi", "Port Gömeç", "Tuzla Önü Projesi ve Ayvalık Köprüsü" projelerini yerli ve yabancı yatırımcılara tanıttı. Uğur, fuarda "Bandırma Limanı" na 15 milyar dolarlık yatırım talebi geldiğini açıkladı. 


Bakan Sarı katıldı 


Bandırma Limanı'nın yanı sıra Balıkesir'in diğer projelerinin de fuarda yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Uğur, "Balıkesir'i marka kent yapma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Fuardaki Balıkesir standının açılışını, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı birlikte yaptı. Bugün sona erecek fuara 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneliyle 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşları katıldı. Türkiye, toplamda 850 katılımcı ve kapladığı bin 700 metrekarelik alanda, 89 ülke arasında ilk beşte yer aldı. Fuarda Türk kurum ve kuruluşlarına ait 50 stant kuruldu. Toplamda 20 bin metrekare alan üzerine kurulan fuarda Türkiye'yi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Antalya, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu büyükşehir belediyeleriyle 19 belediye başkanı temsil etti. 


Yeni Asır



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Fransa’nın Cannes kentindeki Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM’e katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilgi odağı oldu.

Balıkesir standında özellikle Ayvalık Kruvaziyer limanı ile Tuzla Önü marina projesinin ilgi gördüğünü belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 47 randevulu toplantıyla birlikte toplam 132 görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Uğur, “İsminin açıklanmasını istemeyen Bahreynli bir grup yatırım niyet mektubu vermek üzere randevu istedi. Mipim’de Bandırma Yeni Sanayi ve Liman projesi, Port Gömeç, Ayvalık Köprüsü ve Yat Limanı, Ayvalık Lale Adası Kruvaziyer Limanı, Tuzla Önü Marina, Çay Deresi Karma Rekreasyon projesi, Çamlık Karma Rekreasyon projelerini yatırımcılara sunduk. Öte yandan, ABD merkezli Crystal Lagoons Asya Bölge Direktörü Jesus Perez, Edremit ve Ayvalık körfezindeki projelere hayran kaldığını, şirketinin tüm projelere destek verebileceğini ifade etti” dedi. 

Fuardan yatırımcı çekerek döndüklerini belirten Uğur, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl MIPIM’e daha kapsamlı hazırlıkla katıldık. Balıkesir’den 15 belediye başkanımızla birlikte fuarda yer aldık. Şu anda Hilton bir yer aldı, otel inşaatına başladı. Esas Holding de alışveriş caddesi yapıyor. Bu yıl daha güzel projelerimizi, maketlerle yatırımcılara sunduk” ifadesini kullandı.


Milliyet 


Geri Dön